Apple, ABD’deki kullanıcılarına yeni modellerini 24 aya varan taksitlerle satışa sunacağını ve bu taksitli satışı ise Apple Card ile yapacağını duyurdu. Bunun üzerine gözler Apple Card’a çevrildi. Pek çok kişinin merak ettiği kart ile ilgili gelen ilk bilgileri okurlarımız için hazırladık. İşte ayrıntılar…

APPLE CARD NEDİR?

Apple Card, teknoloji devinin içinde bulunduğumuz günlerde piyasaya süreceği kendine ait bir kredi kartı olma özelliği taşıyor. Apple Card, kredi kartı gibi görünüyor olsa da, konsept görüntülerine bakıldığında üzerinde herhangi bir kart numarasının ya da son kullanma tarihinin yer almaması dikkat çekiyor. Kartın üzerinde sadece Apple logosu, kullanıcının ismi ve soyadı ile birlikte bir çip yer alıyor.

APPLE CARD NE İŞE YARIYOR?

Apple Card ile iPhone satın alan müşteriler, 24 ay taksit yapabilecek ve bunun karşılığında herhangi bir faiz ödemeyecek. Üstelik Apple’ın kredi kartının dikkat çekici avantajlarından olan yüzde üç para iadesinden yararlanmak mümkün.

Apple, bu adımla birlikte operatörlere olan bağımlılığını azaltmayı amaçlarken, kullanıcıların yeni iPhone'ları taksitle almak istediklerinde ağırlıklı olarak AT&T ve T-Mobile'ı tercih etmesini dikkate aldı ve bu sürpriz kararı almasında etkili oldu. 
Kartın bir diğer dikkat çeken özelliği ise, makine öğrenmesi teknolojisinden faydalanıyor olması oluyor. Makine öğrenmesi sayesinde, kartınız harcamalarınızı hangi kategoriye yaptığınızı görebilecek. Böylece neye ne kadar harcama yaptığınızı kolaylıkla tespit edebileceksiniz.

Apple, kullanıcılardan Apple Card için ekseriyet olarak herhangi bir gecikme ücreti ve yıllık ücret almayacağını belirtiyor. Ayrıca faiz oranlarının da oldukça düşük olacağı belirtiliyor. Goldman Sachs ile Apple ortaklığının bir ürünü olan kart, yaz aylarında ABD'de satışa sunulacak. 

Editör: Haber Merkezi