Koronavirüs vakalarını düşürmek için ilan edilen tam kapanma sürecinde birçok işyeri gibi AVM'ler de kapatıldı. Hergün binlerce insanın ziyaret ettiği AVM'lerin Ramazan Bayramı'nda çalışıp çalışmadığı araştırılıyor.

AVM'LER BUGÜN AÇIK MI? ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ ÇALIŞIYOR MU 14 MAYIS?

Son kabine toplantısında alınan kararla birlikte AVM'ler 29 Nisan ile 17 Mayıs arasındaki tam kapanma sürecinde kapalı olmayacak. Bu süreçte AVM içindeki marketler açık olabilecek.

AVM'LER NE ZAMAN AÇILACAK?

17 günlük tam kapanma döneminin bitmesine sayılı günler kaldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Ramazan Bayramı'na ilişkin mesaj paylaştı. Bakan Koca mesajında "Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz. Doyasıya kucaklaşacağımız bayramların hasretiyle Bayramınızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Pazartesi sonrası uygulanacak planlamada ilk etapta kafeler, restoranlar ve lokantalar açılıyor ama saat 20.00'ye kadar.

Sokağa çıkma kısıtlaması artık 19.00'da değil eskisi gibi 21.00'den sonra olacak. Cumartesi günleri ise sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak. 

AVM'lerin ne zaman açılacağı 17 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığ Kabinesi toplantısı sonrasında karar verilecek.

AVM'lerin de 17 Mayıs'tan sonra belirlenen şartlarda açılması gündemde. Detaylar netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

Editör: Haber Merkezi