Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

“Gözü dışarıda olmak” diye bir deyim, “Gözü dışarıda olan insan, kolay kolay iflah olmaz.” diye de bir söz vardır. İBB Başkanı seçildiği günden bu yana bu deyimler, bu sözler adeta Ekrem İmamoğlu’nu tarif etmektedir. Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı seçildi seçilmesine ama o İstanbul halkına olan sorumluluğunu bir gün olsun hatırlamadı. Sürekli tatillerde, sürekli ülke dışında, sürekli şehirleri gezerek “gözü dışarıda” profiline uygun davranmıştır.

İBB Başkanı olur olmaz buna birileri “Cumhurbaşkanı olacak adamsın” gazını verdiler. O günden sonra kendini yenemiyor.

Her ağzını açtığında İstanbul halkını kastederek “Ben 16 milyonun başkanıyım” diyor ama bugüne kadar İstanbul halkına hizmet olacak bir çivi çakmadı, bir taşı taş üstüne koymadı.

“Gözü dışarıda” adam profilini Ramazan Bayramı’nda da uygulamak istedi ama bu sefer kör düğüm oldu. İstanbul’un 39 ilçesi var. Normalde “Ben 16 milyonun başkanıyım” diyen birinin bu ilçedeki halkı gezerek bayramlaşması gerekirken, Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olabilme baskısı yaratmak için Rize, Trabzon, Artvin ilçelerini gezdi. Buralardan kendine “Karadeniz’de rüzgar estiren başkan” imajı yaratmaya çalıştı. Oysa Rize meydanında kendini gerçekte 1000 kişi karşıladı. İstanbul’da arızalanan metro ve otobüslerde sıra bekleyen vatandaş sayısı Rize’de kendini karşılayanların iki katıydı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı gibi bir düşüncesi olmayan bir adam, İBB bütçesiyle Karadeniz turu yapar mı?

İstanbul halkı metrobüs ve otobüs yollarında hizmet beklerken, o İBB’nin otobüsüyle Karadeniz’de siyasi proje peşinde koşuyordu.

Ama Karadeniz turu kendisine pahalıya patladı. Kendisinin tuhaf taraftarları Karadeniz turunda yanına gazeteci Nagehan Alçı’yı aldı diye Ekrem İmamoğlu’nu yerden yere vurdular. Atilla Taş bir organ gibi ortada bırakıldığını söyledi. İmamoğlu’nu 2. Atatürk’e benzeten Gökhan Özoğuz isimli müptezel sanatçı “Sinek küçüktür ama mide bulandırır. Ben Bu Otobüsten inerim Arkadaş!” tavrını gösterdi. Recep İvedik ismiyle özdeşleşen Şahan Gökbahar ise “Fazla pohpohun yol açtığı kibir ve durum körlüğü...”. tarifini yaptı. Ekrem İmamoğlu’nun kadeh arkadaşı Fazıl Say ise “İstanbul BB gereksiz ve şuursuz Trabzon-Rize mitingleri, yanında Nagehan, herkes şaşkın.. üzgün.. Dengesizlik yetmemiş Kendi seçmenine “vız-tırıs-akıllı ol” filan. “ tepkisini gösterdi. İmamoğlu’na yönelik buna benzer dolu tepki var. Bu tepkiler devam ederken Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç da Fenerbahçe’yi ve Trabzonspor’u ayrı ayrı idare etmeye çalıştığı için “utanmaz” tarzında çok sert açıklamalar yaptı.

Ekrem İmamoğlu aslında her devrin adamı sıfatı üzerinden “Devir değişiyor” algısı yaratmak için Nagehan Alçı’yı otobüsüne davet etmişti. Birçok konuda Nagehan Alçı’nın düşünce ve fikirleri ne Ekrem İmamoğlu’dan, ne Ekrem İmamoğlu’na tepki gösteren taraftarlarından farklı değildi. Ama ne olduysa Nagehan Alçı’yı bahane ederek büyük bir öfke patlaması yaşadılar. Halen de sürüyor.

Ekrem İmamoğlu’nun HD(P)KK ilişkilerine, Yunan aşkına, terörist Demirtaş sevdasına, çapsızlıklarına, vizyonsuzluklarına, vurgunlarına, yüzsüzlüklerine susanların Nagehan Alçı’ya tepki göstermeleri de ayrı bir ikiyüzlülüktür. Ama Nagehan “Ekrem balonunun” patlamasına vesile oldu.

Editör: Haber Merkezi