Akın; “İslam dininde mübarek sayılan üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili’nin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. Yardımlaşma, dayanışma hislerinin hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı bu güzel günlerde başta İlimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kardeşlik ve huzurun hâkim olması için dua edelim. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN AKIN, BAHMER’DE TELEFONLARA BAKTI

Karla mücadele çalışmalarının koordine edildiği Belediye Acil Hizmet Merkezi (BAHMER)’nde incelemelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Acil Hizmet Merkezi’nde vatandaşlardan gelen telefonlara cevap vererek talepleri not aldı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, karla mücadele çalışmalarının koordine edildiği Belediye Acil Hizmet Merkezi (BAHMER)’ni ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi ve görevli personelden bilgi aldı. Başkan Akın, çağrıların karşılandığı masaya oturarak gelen çok sayıda çağrıyı karşıladı. Vatandaşların taleplerini not alarak alanda görevli karla mücadele ekiplerine ileten Başkan Akın,  iletilen taleplerle öncelik sırasına göre ilgilenilmesi talimatını verdi.

“Anında Müdahale Ediyoruz”

 Ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın; “Vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz yönde etkilenmemesi için oluşturduğumuz karla mücadele ekiplerimiz kar küreme çalışmalarını ana arterler ve mahallelerimizde titizlikle sürdürüyor. Ayrıca ekipler yollarda oluşabilecek buzlanmayı önlemek için aralıklı olarak tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. Belediye Acil Hizmet Merkezi (BAHMER)’nde bu çalışmalarımıza yön veriyoruz. Vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Acil açılması gereken yerler olabiliyor. Buralara anında müdahale ediyoruz. Hastane yollarını8 sürekli açık tutmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın ulaşımda sorun yaşamaması adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Çalışmalarda büyük bir özveri gösteren personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

KALDIRIMLAR İÇİN MİNİ KAR KÜREME ARACI ALINDI

Bartın Belediyesi, vatandaşların kaldırımlarda kardan dolayı mağdur olmaması için mini kar küreme aracı aldı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatı doğrultusunda Bartın Belediyesi araç filosuna kazandırılan yeni kar küreme aracı ile kaldırımlarda biriken karlar temizleniyor. Kar püskürtme özelliğine sahip kar temizleme aracı ile hem hızlı hizmet verilirken, hem de iş makinelerinin giremediği yerlere anında müdahale edilebiliyor. Mini kar küreme aracı kaldırımların temizliğinde ekiplere zaman kazandırıyor, böylelikle kar temizleme işlemleri daha çabuk bir şekilde tamamlanıyor.

“Yoğun Olarak Kullanılan Kaldırımlar Kardan Temizleniyor”

Yaya yolunda biriken karların temizliği için alınan yeni kar küreme aracı, öncelikli olarak hastane, okul ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu kaldırımların temizliğinde kullanılmaya başlandı.  İlimizde etkisini gösteren devam eden kar yağışına karşı ekipler, ana arterler ve araç güzergahlarında yol açma çalışması yapılırken, halkın yoğun olduğu bölgelerdeki kaldırımlarda biriken karlar da temizliyor.

“Kaldırımların Temizliğinde Bize Zaman Kazandırıyor”

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Cemal Akın; “İlimizde etkili olan kar yağışı ile birlikte yayaların yürüyüş yollarının da kardan temizlenmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı kar kürüme çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Ana arteler başta olmak üzere tüm yollarımızda çalışmalarımız devam ederken belediye bünyemize kattığımız kaldırım kar kürüme makinası ile kaldırımlarımızda temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Mini kar küreme aracı kaldırımların temizliğinde bize zaman kazandırıyor. Bu araçla kaldırımlar daha pratik ve daha seri temizleniyor.  Tabii bu aracımızın yanı sıra yine personelimiz küreklerle de kaldırım temizliğini sürdürüyorlar. Vatandaşlarımızın ulaşımda sıkıntı yaşamaması adına üzerimize düşeni yerine getiriyoruz” dedi.

AKIN: “31 İŞ MAKİNESİ 300 PERSONELLE SAHADAYIZ”

Bartın Belediyesi, Belediye Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde yürütülen karla mücadelede gece gündüz demeden çalışıyor.

Bartın Belediyesi, Belediye Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde kar yağışının başlamasıyla birlikte karla mücadeleye başladı. Yoğun kar yağışına rağmen şehrin her noktasında hızlı bir çalışma yürüten belediye ekipleri olası aksiliklerin yaşanmaması adına 7/24 görev yapıyor. Ekipler, yağış devam ederken dahi çalışmalarını sürdürdü.  Şehrimize yağan karın hayatı olumsuz etkilememesi adına ekiplerin gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Cemal Akın; “Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda kar yağışına karşı önlemimizi almıştık. Ekiplerimiz hayatın olumsuz etkilenmemesi adına gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. 31 iş makinesi ve 300 personel ile kar mücadelemizi sürdürüyoruz. 2 vardiya şeklinde 150’şer kişilik ekiple 24 saat esasına göre çalışıyoruz. 2 bıçaklı kamyon, 1 adet grayder, 8 adet Beko Loder, 2 adet tuz kamyonu, 1 adet solüsyon tankı, 1 adet HMK mini yükleyici kepçe ve piyasadan da kiraladığımız 16 kepçe ile alandayız. Depolarımızda bulunan 500 ton kum, 100 ton tuz ve 200 ton solüsyonumuz da buzlanmaya karşı kullanılıyor. Görev alan tüm personelimize işlerinde kolaylıklar diliyorum” dedi.

BAŞKAN’DAN SU SAYACI UYARISI

Sıcaklıkların hızla düşmesinden dolayı su sayaçlarının donup kullanılmaz hale gelebileceğine dikkat çeken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, abonelerin gerekli önlemlerini almaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kış mevsiminde bulunmamız ve havaların aşırı soğuk gitmesi nedeniyle su sayaçlarının ‘don’ tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini belirterek vatandaşları uyardı. Donan su sayaçlarına sıcak su ve ateşle müdahalenin sayaçlara zarar vererek kullanılamaz hale getirebileceğine dikkat çeken Başkan Akın; “Kış mevsiminde bulunmamız ve havaların aşırı soğuk gitmesi nedeniyle su sayaçlarımızın donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Açıkta bulunan su sayaçlarının ve boruların kapatılması gerekli. Sayaç ve su borularını cam yünü, bez parçaları ve boru kılıfı gibi maddelerle kapatılmalıdır. Sayaçları donan, patlayan veya su akıtan hemşehrilerimizin  Belediyemize müracaat etmelerini rica ediyorum” dedi.

BELEDİYE EKİPLERİ BUZLANMAYA KARŞI TUZ, KUM VE SOLÜSYON KULLANDI

Bartın Belediyesi karla mücadele ekipleri, yollarda ve kaldırımlarda buzlanmayı önlemek için gece gündüz kar mesaisi yapıyor. Özellikle şehir merkezinin yüksek kesimlerinde ve hastane yollarında kar yağışının ardından oluşan buzlanmayı önlemek için tuz serpme araçları ve elle tuz atan ekipler yoğun çalışıyor.

Belediye Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında ekipler, 24 saat esası ile 2 vardiya şeklinde ana arterleri açık tutmak üzere kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Meteorolojiden gelen uyarılar doğrultusunda hazır olarak bekleyen ekipler, yaya ve araç trafiğinin aksamaması için kar küreme çalışmalarının yanı sıra kumlama, tuzlama ve solüsyon dökümü gerçekleştirdi.

“Buzlanmaya Karşı Önlem Aldık”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kaldırımlardan ve yoğun olarak kullanılan alanlardan başlatılan solüsyon çalışması ile olası bir buzlanmaya karşı önlem alırken kullanılan solüsyon ile birlikte yol ve kaldırımlarda oluşabilecek deformasyonları da en aza indirdiklerini ifade etti. Akın, şehrin yüksek kesimlerinde ve hastane yollarında tuzlama çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

“Ekiplerimiz 24 Saat Esasına Göre 2 Vardiya Şeklinde Çalışıyor”

Akın; “Kar yağışı başladığı ilk andan itibaren hızla sahaya çıkan ve şehrin dört bir yanına dağılan ekiplerimiz, şehir içi ulaşımda sorun yaşanmaması için büyük mücadele veriyor. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) ekiplerimiz 24 saat esasına göre 2 vardiya şeklinde çalışıyor. Ekiplerimiz gece mesaisi yaparak mahalle ve hastanelere ulaşım sağlayan, kent merkezi ile çevre yollarına bağlanan ve yoğun kullanılan tüm hatlarda kar küreme ve yol tuzlama çalışması gerçekleştiriyor. Depolarımızda hazır beklettiğimiz 500 ton kum, 100 ton tuz ve 200 ton solüsyonu vatandaşlarımızın ulaşımda sıkıntı yaşamaması için kullanıyoruz” dedi.

SANAYİ SİTESİ’NDE YOLLAR KARDAN TEMİZLENDİ

Belediye Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında Sanayi Sitesi’nde kar küreme çalışması gerçekleştirildi.

Bartın Belediyesi sanayi esnafının ticari faaliyetlerinin aksamaması adına kar küreme çalışması gerçekleştirdi. Belediye Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında Sanayi Sitesi’nde tüm yollar kardan temizlendi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz kent genelinde de aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Gece gündüz demeden günün 24 saati sahadalar. Şehir merkezindeki çalışmalarımızın yanı sıra Sanayi Sitesi’nde de kar kürüme çalışması gerçekleştirdik. Yaptığımız bu çalışmalarla esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın mağdur olmasını engellemiş olduk” dedi.

“TÜM SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 1979-1994 yılları arasında 15 yıl Bartın Belediyesi’ne hizmet veren ve Muhasebe Müdürü iken emekli olan Mehmet Ali Karamürsel’in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Akın, mesajında; “15 yıl Bartın Belediyesi’ne hizmet veren ve Muhasebe Müdürü iken emekli olan çok kıymetli ağabeyim Mehmet Ali Karamürsel’e Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun inşallah” dedi.

“BİR GÜN HEPİMİZE LAZIM OLABİLİR”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Sinan Güner başkanlığında düzenlenen Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısına katıldı. Toplantıda acil çağrı hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı bir şekilde sunulması, ilgili birimler arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, 112 Acil Çağrı Merkezi faaliyet konuları görüşüldü. 112 Acil Çağrı Merkezinin faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, il düzeyinde ihtiyaç duyulan tedbirler ile sorunları tespiti ve giderilmesi konusunda işbirliği ve koordinasyona dikkat çekildi. Toplantı, 112 Acil Çağrı Merkezi hizmetlerinin kalitesinin arttırılmasına yönelik görüş ve temennilerin ardından sona erdi.

Akın, Vatandaşların Bu Konuda Daha Duyarlı ve Dikkatli Olmalarını İstedi

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın, 112 Acil Çağrı Merkezinin önemiyle ilgili açıklama yaptı. Akın, 112 Acil Çağrı Merkezindeki personellerin bir taraftan yardım bekleyen gerçek vakalara ambulans, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerini sevk edip hayat kurtarmaya çalışırken, diğer taraftan da asılsız ihbarlar ile mücadele edilmesinin görevli personeli zor durumda bıraktığını belirterek, vatandaşların bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olmalarını istedi.

“Hayati Önem Taşıyor”

Akın; “İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan ve tüm acil çağrıların  (İtfaiye:110, Sağlık:112, Afad:122, Polis:155, Jandarma:156 ve Orman Yangını:177) tek numara 112 altında toplanması ve acil duruma müdahale ekiplerinin aynı merkezden sevk ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla her ilde Valilikler bünyesinde  112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlükleri kuruldu. Bartın 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğümüz de bu kapsamda hizmete girmişti. Bu hizmetle vatandaşlarımız tüm acil durum ekiplerine 112 'den ulaşabiliyor. Güzel ve yerinde bir hizmet hayata geçirilmiş durumda. 112 Acil Çağrı Hattının gereksiz arama ve asılsız ihbarlarla meşgul edilmemesi, gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşabilmesi açısından hayati önem taşıyor. Unutmayalım ki gereksiz yere aramayalım bir gün hepimize lazım olabilir” dedi.

Editör: Haber Merkezi