Kurban ikramiyeleri yattı mı? Yaklaşık 12 milyon emeklinin beklediği açıklama geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kurban Bayramı ikramiyelerinin 13-16 Temmuz tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı. Böylece bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? sorusu cevap buldu. Emekli ve hak sahiplerinin Kurban Bayramı ikramiyeleri ile birlikte zamlı olarak emekli aylıkları; SSK emeklileri için hesaplara yatmaya başladı. Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri 16 Temmuz'da gerçekleşecek. Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşların ise Temmuz ayı farkı, Temmuz aylıkları ve Kurban Bayramı ikramiyeleri 15 Temmuz'da birlikte ödenecek. 

KURBAN İKRAMİYESİ NE KADAR 2021?

1000 liralık emekli ikramiyeleri 3 dönemdir ödeniyor. 2021 yılı için Bayram ikramiyeleri bin 100 TL'ye yükseldi.

bayram ikramiye

BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;
 
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
– Geçici köy korucuları
– Şehit yakınları ve gaziler
– Ölüm aylığı alanlar
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
– Şeref aylığı alanlar
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.
– Şampiyon sporcular,

ÖDEMELER NASIL DEĞİŞTİ?

Zam ile en düşük maaş 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 2 bin 419 liradan 2 bin 624 liraya, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda bin 500 liradan bin 626 liraya yükseldi. En yüksek aylık ise ek ödeme dahil 7 bin 184 liradan 7 bin 791 liraya ulaştı.

Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da tüm emeklilere bin 100'er lira ödenecek. Ölüm aylığı alanlar ölüm aylığı oranında, sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesinden yararlanacak. 2 yerden aylık alanların ise en yüksek aylık aldıkları dosya üzerinden ikramiyeleri hesaplanacak. İkramiye bu ay emekli aylığı bağlananlara da ödenecek.

Editör: Haber Merkezi