Binali Yıldırım'dan CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Moderatör İsmail Küçükkaya'nın ortak yayınlanan tartışma programından önce bir otelde buluşmasına dair "Bana İsmail Küçükkaya'dan yüz yüze görüşmeyle ilgili bir talep gelmedi. Bu durumda ortada bir eşitsizlik vardır, gayrimeşru bir durum vardır. Bu durumu gizlemiş olmaları da ayrıca felakettir" açıklaması geldi.

Cumhur İttifakı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Ordulular buluşmasının ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Yıldırım, Millet İttifakı CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Moderatör İsmail Küçükkaya'nın bir oteldeki gizli görüşmesi için şunları söyledi;

"GÖRÜŞMELERİ GAYRİ AHLAKİ, GİZLEMELERİ DE FELAKETTİR"

"Rakip adayın danışmanlarıyla birlikte yapılacak programın moderatör İsmail Küçükkaya ile programdan bir süre önce bir araya gelmiş olması gayri ahlaki bir durumdur. Bunun gizlenmesi ise felakettir.

"BU KONUDA BANA GÖRÜŞME TALEBİ GELMEDİ"

Madem beraber bir yayın yapılacak,  ortada iki aday var. Bir adayla görüşülmesi, konuşulması, diğer adaydan bunun esirgenmesi, saklanması ve diğer adayla konuşulmamasının ne anlama geldiğini halkımızın ve hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum. Bana Moderatör Küçükkaya'dan yüz yüze bir görüşme talebi gelmedi. Önemli olan diğer adayla orada görüşülmesi, bana bu konuda bir teklif gelmemesi ve bunun da gizlenmesidir. Çok açık bir şekilde ortada bir eşitsizlik ve gayri ahlaki bir durum vardır. Rakibim Ekrem İmamoğlu’na buradan soruyorum; Yapılan bu görüşmeyi neden benimle ve kamuoyuyla paylaşmadınız? Bunun cevabını rakibimden bekliyorum.

"GERÇEKTE NE KADAR SÜRDÜ, CEVABINI BEKLİYORUM"

Bir diğer konu da moderatör 2-3 dakika sürdü dedi bu görüşme için. Gerçekte ne kadar sürdü bu görüşme onun da cevabını bekliyorum."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu ortak yayınının moderatörü olan İsmail Küçükkaya'nın programdan 2 gün önce Taksim bulunan The Marmara Hotel'de Millet İttifakı CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve danışmanları ile görüştüğü ortaya çıkmıştı. Programın moderatörlüğünü yapan İsmail Küçükkaya'nın otele geldiği anların görüntüleri sosyal medyada yayınlanmıştı.

Cumhur İttifakı ile Millet İttifaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu, moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya’nın yaptığı canlı yayında bir araya gelmiş ve yaklaşık 3 saat süren yayında soruları yanıtlamışlardı. Moderatörlük için İsmail Küçükkaya’dan önce Uğur Dündar ismi gündeme gelmiş fakat Uğur Dündar bu teklifi kabul etmemişti.

Editör: Haber Merkezi