'Bir ülkeye daha sattılar' deyip özelliklerini yazdılar! Yunan'dan ATAK reklamı
Türkiye'de savunma endüstrisi bağımsız bir şekilde hızla ilerliyor. Bu durum, komşu medyasında yankı bulmaya devam ediyor. Yunan medya kuruluşu Pentapostagma'da yer alan haberde, Filipin Hava Kuvvetleri'nin Türkiye'den ilk T129 taktik keşif taarruz helikopterlerini teslim aldığına yer verilerek T-129'un özellikleri dünyaya tanıtıldı.

Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayisinde hayata geçirdiği projeleri Yunan medyasında gündeme gelmeye devam ediyor.

Yunan medya kuruluşu Pentapostagma’da “Filipinler’in teslim alacağı Türk taarruz helikopteri nedir? başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi:

"Filipin Hava Kuvvetleri, Türkiye'den sipariş edilen ilk T129 taktik keşif taarruz helikopterlerinin teslimlerinin Aralık 2021'de başladığını duyurdu. Filipin hükümeti, bu altı helikopterin ihalesi için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne 269 milyon dolar ödedi. Asya devleti, T-129'u Türkiye dışında ilk kullanan ülke olacak".

AW129'u temel alan T129, sıcak ortamlarda gelişmiş keşif ve saldırı görevleri için tasarlanmış iki kişilik, çok amaçlı bir helikopterdir.