“Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorusu son günlerin en çok araştırılan konularının arasında yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya dair yaptığı açıklamada LGS ve YKS sınavlarının olduğu günlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla sınav giriş ve çıkış saatlerinde yoğunluk olmaması ve günün gençlere ayrılması için kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini söyledi. Peki, hafta sonunda ne zaman dışarı çıkılabilecek. Bu hafta Pazar günü de sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte kısmi sokağa çıkma yasağı saatleri ve diğer ayrıntılar…

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI? 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre, bu hafta LGS sınavının yapıldığı 20 Haziran Cumartesi günü kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 21 Haziran Pazar günü bir yasak olmayacak, vatandaşlar istedikleri saatte sokağa çıkabilecek.

YKS kapsamında AYT ve TYT olmak üzere 27 ve 28 Haziran tarihlerinde iki gün sınav gerçekleşecek. Bu tarihlerde de yine kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ

20 Haziran 2020  Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS)  günü,  saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak. YKS için ise 27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran 2020 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla;  cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve Pazar günü 09.30 ile 18.30 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde  sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

 

Editör: Haber Merkezi