Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Meral Akşener’in partisi İP son günlerde ihale, kadrolaşma ve siyasi tiyatrolarla tartışmaların odağındadır. Yerel iktidar yancılığında bunları yapanlar, yarın Allah göstermesin devleti yönetmeye kalksalar neler yapmazlar ki?

Meral Akşener, kendi milletvekilinin Mansur Yavaş’tan 107 milyon ihale almasına sesini çıkaramadı. Tam böyle bir atmosferde Cem Uzan “Cengiz İnşaat ve İmamoğlu arasında maddi ilişkisi var. İmamoğlu’nun Meral Akşener’in eşi ve oğlu ile ticari ilişkileri var. Bunun üzerinden Meral Akşener devreye giriyor. Şimdi böyle bir sarmal var. Böyle bir sarmalın içinde kimse kimseden hesap sormuyor” açıklamasını yaptı.

Cem Uzan ayrıca “Meral Akşener’e bavul bavul para gitti” iddialarını tekrarlayarak “Ben buradan bir defa soruyorum. Bu para size Cengiz Holding’ten İmamoğlu zincirinden mi geldi? Burada kimin eli kimin cebinden belli değil, böyle bir ilişkiler zincirinden mi geldi? Ben bunu bilmek istiyorum. Türkiye bunu bilmeyi hak ediyor. Bunu açıklamaya kavuşturmadan temiz ellerden bahsedemezsiniz?” yorumunda bulunmuştur.

Cem Uzan’ın bu sözlerinden iki hafta önce yine bu başyazı köşesinde ben de “İBB’den hangi İP’liler ihale almış bir bakın, İBB’de hangi İP’liler müdürlük almış bir bakın. Meral Akşener’e buradan soruyorum. Oğlun İBB’de ticari bir iş yaptı mı ya da aracı oldu mu?” sorusunu yöneltmiştim. Bizim bu sorumuza cevap gelmedi ama belki Cem Uzan’a cevap verirler, biz de oradan bilgilenmiş oluruz.

“Kendi menfaatine çalışmak, toplumun çıkarından çalmak olur” sözü adeta bunların patlayan menfaat ilişkilerini tarif etmektedir.

Bunların menfaati için hiçbir ölçü tanımadığına dair o kadar örnek var ki… Saygı, etik, ilke adına hiçbir ölçüleri yok. CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı, “kesin ihraç” istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk ediyor. Dosyası karar aşamasında bir bakıyorsunuz Meral Akşener Bolu Belediyesi’nin bir açılışında poz veriyor. Belediye Başkanı ile sarmaş-dolaş… Kucağında çocukla Akşener’in yanına gelen bir vatandaş “Büyükşehir Belediyesi’nden 4 bin insan çıkarıldı haberiniz var değil mi? İttifak yaptığınız insanlar buna sebep oldu” şeklinde tepki gösteriyor ve Akşener “Mersin’de ittifak yapmadık” diyerek karşılık veriyor. Bir de yeğeni Ümit Dikbayır kucağında çocuk olan o adamı tartaklıyor.

Yalana bakar mısınız? “İttifak yapmadık” diyor. Mersin’de İP’in niye adayı yoktu?

Kendi partinizden olan Ayfer Yılmaz’ı niçin Demokrat Parti adayı yapmıştınız? MHP’ye gidecek oyları bölüp CHP’nin adayı kazansın diye değil mi? MHP %4 oy farkıyla seçimi kaybetmişti. Sizde CHP’yi kazandırarak muradınıza ermiştiniz.

Madem ittifak yapmadınız siz Mersin Büyükşehir Belediyesini niye ziyaret ettiniz, niçin açılışlarına katıldınız, niçin Vahap Seçer İP Genel Merkezi’ni ziyaret etti?

Çünkü menfaatleriniz için midesiz olmayı tercih ettiniz. Ülkücülere hakaret eden, Ülkücüleri işten çıkarıp, yerlerine HDP’li, İP’li menfaat şebekesini alan, Mersin’i küçük Kandil’e çevirmeye çalışan, seçimlerden sonra “Bu zafer aynı zamanda HDP’nin zaferidir” diyen Vahap Seçer’e hiçbir mesafeniz olmadı. Hele o Burhanettin Kocamaz’ın yatacak yeri var mı?

Ülkücülerin ahı peşinizi bırakacak mı acaba?

Müptezel adam, İP’in CHP-HDP ihanetlerini sorgulamak yerine bir de MHP’nin milliyetçiliğini-ülkücülüğünü sorgulama hadsizliği yapıyor. Türk devleti Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden PKK’lıları topluyor.

Akşener ve Kocamaz ikilisinin buna bir yorumu olacak mı?

Yoksa siyasi ve kişisel menfaatler için susacaklar mı?

CHP’li Belediyeleri sülük gibi emen Meral Akşener’in partisinin tek derdi kendi menfaatleridir. Aksini iddia eden hem ahmak hem de bu vurgun düzeninin suç ortağıdır.

Editör: Haber Merkezi