Cuma mesajları 2019  içeriğimizde, kalbinizden geçen ve dilinize dökülen en güzel dualı, anlamlı, resimli ve yazılı Cuma mesajlarını bir araya getirdik. Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (SAV) tarafından "Üzerine güneş doğan en hayırlı gün" olarak bildirilen bir Cuma gününü daha eda edeceğiz. Ülemizde ve dünyada milyonlarca Müslüman, camileri dolduracak, eller semaya açılıp dualar edilecek. Bu mübarek günün feyzinden ve bereketinden istifade etmek isteyen müminler, Allah-u Teala'nın sevgisini kazanmak için "O"'nun emrettiği işleri yapmaya çalışırken, nehyettiği işlerden kaçınmaya çalışacak. İşte böyle önemli bir günde sevdiklerine Cuma mesajları göndererek, onların duasını almak isteyen pek çok vatandaş, dualı, anlamlı, resimli ve yazılı Cuma mesajlarını aramaya başladı. İşte, arayanlar için, en güzel, dualı, anlamlı, resimli ve yazılı Cuma mesajları...

Dualı, anlamlı, resimli ve yazılı Cuma mesajları

Her şeye gücü yeten Rabbim! İçimizi kuşkuların kemirmesinden koru. Gönlümüzü ferahlat. Kuşkuların arasında kaybolmaktan ve bocalamaktan bizleri koru. Her işte senin rızanı gözetmeyi, geleceğimiz için faydalı olacak kararlar almayı bana nasip et. Amin. Hayırlı Cumalar...

Ey insanların rabbi olan Allahım! Şifa ver, çaresini gönder; sen Şafi’sin. Senin şifandan başka şifa yok. (Rabbim!) Hastalık bırakmayacak bir şifa ile şifa ver. 

“Ey Rabbim! Beni ve neslimden (gelenleri) de namazı gereği gibi kılanlardan eyle. Ey Rabbimiz! Duamı kabul buyur.” (İbrahim Suresi – 40)

“Allah’ım! Senden dinde sebat etmemi istiyorum.
Senden doğrulukta kararlı olmak istiyorum.
Senden nimetlerine şükretmek ve ibadetlerini en güzel biçimde yapmak istiyorum.
Senden doğru söyleyen bir dil, sağlıklı ve sana teslim olan bir kalp istiyorum.
Bildiğin her zararlı şeyin şerrinden sana sığınıyorum.
Bildiğin her hayırlı şeyi istiyorum.
Bildiğin her günah için bağışlamanı diliyorum.
Sen gizli olan şeyleri çok iyi bilensin.” (Tirmizî, De’avât, 23; İbn Ebî Şeybe, Dua, 35, No: 35, 29349) 

"Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin tutturma! Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin." 

“Ey Allah'ım! Senden talepte bulunuyorum; zira hamd sanadır; acıyan, lütfeden, gökleri ve yeri yoktan var eden, yücelik ve ikram sahibi Allah'ım! Senden başka ilah yoktur; ey sonsuza kadar diri olan, hayatın kaynağı ve dayanağı olan Allah'ım" 

Allah’ım! Bu günümüzün başını hayır ve iyilik, ortasını kurtuluş, sonunu ise başarı eyle. Onu bizim için saadet, şahadet, tövbe, bağışlanma ve imanla neticelendir. 

Allah’ım! Eşlerimizle aramızda muhabbet, geçim, sevgi ve evliliklerimizde sebat nasip eyle, aramızda nefret, geçimsizlik ve ayrılık var eyleme. Allah’ım! Bizlerin arasında Hz. Adem (a.s.) ile Hz. Havva (r.a) ; Hz. Muhammed (a.s.) ile Hz. Hatice (r.a) ve Hz. Ali (r.a.) ile Hz. Fatıma (r.a.) arasındaki var olan muhabbet, geçim ve kaynaşma var eyle. Allah’ım! Bizlere salih çocuklar, uzun ömürler ve helal rızık ihsan eyle. 

Yarabbi! Fettah ismin hürmetine en hayırlı kapıları aç bize! Sıkıntılarımızı sana teslim ediyoruz Rabbim. Kalbimizden bu yükü kaldır. Zorlarımızı kolaylaştır. Sen bize merhamet et Allah’ım! 

Allah’ım kendimi Sana teslim ettim, yüzümü Sana yönelttim, işimi Sana bıraktım, Senden ümit var olarak, azabından korkarak sırtımı Sana dayadım. Senden başka sığınacak kimsem yok.
Sen yüreğimi ferahlat, bana indireceğin her hayra muhtacım Yarabbi! 

Allah’ım! Dert verip derman aratma! Dayanılmaz acılar yaşatma! Bizleri darda ve zorda bırakma! Senden başkasına muhtaç etme. Ey kalpleri çeviren Allah’ım! Benim kalbimi dinin üzere sabit kıl. Ey Rabbimiz! Bize katından rahmet gönder ve bize içinde bulunduğumuz durumdan bir çıkış yolu göster! 

"Allahım! Bana kendi sevgini ve Senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver." Tirmizî, "De'avât",73 

“Ey iman edenler! Zandan çok sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin gizli kusurunu (casus gibi) araştırmayın ve biriniz, diğerini çekiştirmesin. Herhangi biriniz (normal insan olarak) ölmüş kardeşinin etini yemeyi sever mi? İşte bundan iğrendiniz (değil mi?) O halde ‘Allah’a saygı duyup emrine uygun yaşayın’ aykırı davranmaktan sakının. Şüphesiz Allah tevbeleri kabul edendir, çok merhametlidir.” Hucurat, 12.

“Yarabbi sen bizi Gıybet eden ve gıybeti edilenlerden olmaktan muhafaza et. Az ve lüzumlu konuşanlardan eyle bizi Ya Rab! Zamanı hayırlı işlerde sarf edenlerden eyle bizi Ya Rab! Hayırlı dostlar edinen ve hayırlı dost olanlardan eyle bizi Ya Rab! Kişiler arasında söz getirip götürenlere itibar etmeyenlerden eyle bizi Ya Rab! Sen bizi kusurları araştıranlardan eyleme Ya Rab! Gıybete götüren riya, haset, kibir, gurur gibi her türlü hastalıktan bizleri uzak tut Ya Rab! Sen bizi hayalı hareket edenlerden eyle Ya Rab! Su-i Zan’dan bizleri muhafaza et Ya Rab!” 

(Eûzü bi ızzetillâhi ve kudretihî min şerri mâ ecidü ve ühâzirü). Başıma gelen ve gelmesinden endişe ettiğim şeylerin şerrinden Allah’ın izzetine ve kudretine sığınırım 

Allah Resülü evinden her çıktığında muhakkak yüzünü semaya çevirir ve şöyle dua ederdi; "Bismillah, Allah'a tevekkül ettim. Allahım! Sapmaktan, saptırılmaktan, kaymaktan, kaydırılmaktan, haksızlık yapmaktan, haksızlığa uğramaktan, cahilce davranmaktan ve cahillerin davranışlarına muhatap olmaktan Sana sığınırım." ( Ebu Davud, Edeb, 102-103Tirmizi, Deavat, 35) 

Allah’ım! Ailelerimiz için; Senden namımızı yüceltmeni, halimizi düzeltmeni, kalbimizi temizlemeni ve namusumuzu korumanı diliyoruz. Nefsimizin şerrinden koru bizi Yarabbi! Yüreğimize huzur ver Yarabbi! Senden başka sığınacak kimsemiz yok, Sen dualarımızı hayırla kabul eyle Yarabbi! 

"Nefislerimizin bitmez tükenmez kötü arzu ve isteklerinden, heva ve heveslerimizin peşinde koşmaktan, şeytanın vesvese ve şerrinden; bizleri bildiğimiz bilmediğimiz bütün yarattıklarının şerrinden emin ve muhafaza eyle Allah’ım!" 

Allah’ım! Evlerimizi, ailemizle huzuru yaşadığımız rahmet, sekinet ve meveddet mekânları eyle. Bizleri eşlerine iyi davrananlardan eyle ya Rabbi!
Evlenecek kardeşlerimize kendileriyle huzur bulacakları sâlih ve sâliha eşler nasip eyle Allah’ım! Çocuklarımıza, gençlerimize zihin açıklığı ver, derslerinde ve çalışmalarında başarılar ihsan eyle. İzzet ve ikbal bahşeyle Allah’ım. Onları hayırlı işler yapmaya muvaffak eyle Allah’ım! Evlat hasretiyle yanıp tutuşan kullarına hayırlı çocuklar nasip eyle Allah’ım! (Vakfe 2018) 

“Allah'ım! hükmüne beni razı kıl, kaderimde bulunanı bana mübarek et, tehir ettiğinin acele olanını, acele ettiğinin tehirini istemeyeyim. Nefsimi isyandan mahrum kıl, teslimine yardımcı ol." 

Yarabbi beni geçmişteki yaşantımdan daha güzel kıl! Nefsime karşı savaşımda bana güç ver. Bana ve inancıma zarar veren insanları hayatımdan uzaklaştır. İmanı en güzel biçimde yaşayan, layıkıyla hamd eden, vesveselere karşı dik duranlardan eyle beni Allahım! 

Editör: Haber Merkezi