GENÇ YÜZÜCÜLER KIYASIYA YARIŞTI

Uluslar arası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında yapılan yüzme yarışması oldukça çekişmeli anlara sahne oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleşen yarışmaya katılan genç yüzücüler birincilik için kıyasıya yarıştılar.

12-14 yaş ve 15-17 yaş olmak üzere iki farklı kategoride yapılan yarışmayı Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem Köse,  Bayburtlular Federasyonu Başkanı Hasan Saka ve aileler izledi.

Oldukça heyecanlı anlara sahne olan yarışmada 12-14 yaş kategorisinde Zülküf Yıldızoğlu birinci, Vasip Efe Dağıstanlı ikinci 

Yusuf Talha Polat üçüncü olurken, 15-17 Yaş kategorisinde ise Kerem Kürşat Türkmenli birinci, Ahmet Haşlak ikinci, Mehmet Hasan Erengil üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara madalyalarını ve hediyelerini Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci takdim etti. Yarışmaya katılan tüm sporculara da ayriyeten madalya verildi.

ŞÖLENLERİN 5. GÜNÜNDE KARADENİZ RÜZGÂRI ESTİ

 Uluslararası Dede Korkut Şölenlerinin beşinci gününde de coşku hakimdi.

Etkinlikler kapsamında Şair Zihni Kent Ormanı’nda bulunan amfi tiyatroda gerçekleşen konserde ilk olarak Bayburtlu sanatçı Mustafa Serkan Yalçın sahne aldı. Yalçın Anadolu rock tarzında seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Mustafa Serkan Yalçın’ın ardından sahne alan Karadeniz müziğinin son yıllarda yıldızı parlayan temsilcisi ünlü grup Koliva seslendirdiği Karadeniz türküleri ve birbirinden güzel parçalarla Bayburtlulara unutulmaz bir gece yaşattı. Bayburt’ta Karadeniz rüzgârı estiren 

Koliva’nın seslendirdiği hareketli parçalara horonlarla eşlik eden vatandaşlar eğlenceye doydu.

Naci Ahıskalıoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen program Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin grup solisti İlhan Gülten’e çiçek ve plaket takdim etmesiyle sona erdi

ÇETİN AKDENİZ VE EKİBİ MEST ETTİ

Bayburt Dede Korkut 25. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında Çetin Akdeniz ve ekibinin verdiği konserde  büyük beğeni topladı.Etkinlik ,  şölenler dolayısıyla Bayburt’ta gelen Azerbaycan,  Giresun ve Artvin halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı.   Büyük alkış alan gösterilerin ardından Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz’a plaket takdim etti. Plaket töreninin ardından Çetin Akdeniz ve Ekibinin verdiği konserle devam etti.

 DEDEKORKUT UNESCO LİSTESİNDE

Plaket takdimi öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Pekmezci “Biz sizin mutlu olmanız için, sizin bu güzel günlerde mutlu olmanız için gayret sarf ediyoruz.  Uluslararası Dede Korkut Şölenlerimizin 25. yılını kutluyoruz.  Her geçen gün artan bir şevkle. Fakat bu yıl biraz farklı kutluyoruz.  Çünkü UNESCO tarafından Dede Korkut somut olmayan kültürel miras listesine dahil edildi.  Türkiye, Kazakistan ve Azerbaycan tarafından teklif edildi. UNESCO tarafından kabul edildi.  Biz yıllardan beri bu topraklarda Dede Korkut ile ilgili çalışmalarımızı değerlendirirken artık bundan sonra biraz daha uluslararası mahiyette bir olay gerçekleşiyor.  Ben bizi kırmayarak buraya teşrif eden Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu’nun Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Sayın Öcal Oğuz hocama huzurlarınızda Bayburtlular adına teşekkürlerimi sunuyorum”  diye konuştu.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ise Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Bayburtlulara göstermiş oldukları bu misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, “Dede Korkut bizim kültürümüzün mihenk taşı, en önemli unsurlarından biri, bir şahsiyet olmasının ötesinde bütünüyle bir kültürün taşıyıcısıdır.  Bayburt’a ne mutlu ki Dede Korkut gibi abide bir şahsiyeti bağrından çıkarmış ya da bünyesinde barındırmış bugüne kadar taşımış.  Bu çok önemli bir değer ve bu değerin ne kadar önemli olduğunu geçen sene UNESCO’ da somut olmayan kültürel mirasın korunması sözleşmesinde bir dosya olarak sunduk. Bu aynı zamanda insanlığın mirası oldu” ifadelerini kullandı.

HABER: MEHMET ARKAN

 

Editör: Haber Merkezi