3 Mayıs güncel dolar ve euro fiyatları belli oldu. Bugün piyasaların seyrini TÜİK'in açıklayacağı Nisan ayı enflasyonu etkileyecek. Enflasyon rakamlarına göre dolar ve euro fiyatlarının değişmesi bekleniyor. Yatırımcılarının da merakla beklediği dolar ve euro fiyatları gündeme ve ekonomide yaşanan gelişmelere göre artıp yükselebiliyor. İşte güncel fiyatlar...

DOLAR NE KADAR?

Dolar önceki kapanışını 8,3098 TL fiyatıyla yapmıştı. Dolar Güne 8,2814 ile başladı ve şu sırarlarda %0,46 artışla 8,3064 TL alış fiyatından işlem görüyor. Dolar satış fiyatı ise 8,3133 TL olarak işlem görüyor.

Dolar Euro fiyatı

EURO NE KADAR?

Euro fiyatı önceki kapanışta 9,9965 TL civarından işlem görüyordu. 3 Mayıs günü Euro alış fiyatı %0,38 artışla 9,9842 TL civarında. Euro güncel satış fiyatı ise 10,0089 TL oldu.

Dolar Euro fiyatı

POUND NE KADAR?

Bir önceki işlem gününde İngiliz Sterlini, günü 11,4769 seviyesinde kapattı. Bugün ise İngiliz Sterlini 11,4527 TL alış fiyatından işlem görüyor. Pound satış fiyatı ise 11,4989 TL oldu. 

DOLAR YÜKSELECEK Mİ?

Teşvik beklentileri, Fed’in güvercin duruşunu sürdürmesi, olumlu bilançolar ve güçlü gelen ABD büyüme verisiyle dün ABD ana endeksleri pozitif bölgede ve tarihi zirvelerine yakın günü kapattılar. Diğer yandan, açıklanan makro veriler ve aşı performansıyla birlikte tekrar enflasyon endişelerinin gündeme gelmesi sonrasında bu sabah borsalarda satıcılı bir görüntü var. ABD on yıllık tahvil faizinin %1,65’e kadar yükselmesi kısmi stres yaratırken, Çin’de imalat PMI’nın beklentilerin altında gelmesi ve mutant virüsün gözlenmesi olumsuz haber akışı olarak izleniyor. Buna karşın Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimlerinde yatay bir görüntü de var. TL’de de önemli bir hareketlilik gözükmüyor.

ALB FOREX DOLAR YORUMU

Dolar/Lira paritesi, önceki gün 8.1370 seviyesine kadar gerilemişti. Yükseliş trendinin bulunduğu 8.14 seviyesinden destek bulan paritede yatay hareket sürüyor. 8.18 ile 8.25 arasında devam eden yatay hareketin kırılması durumunda, kırılma yönünde hareketlilik hız kazanabilir. Yükseliş trendinin bulunduğu 8.15 aşağısında kalınmasında durumunda satışların derinleştiği görülebilir. Yükseliş trendinin devam etmesi durumunda 8.25 direnci üzerinde 8.30 bölgesine doğru değer artışı yaşanabilir.

Editör: Haber Merkezi