Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ne demişti: “Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. Milletin bize verdiği görev bu.”

İşte CHP ve onun izinden giden muhalefetin niçin adam olamayacağının özeti bu cümlededir. Dünyanın başka bir yerinde de böyle bir muhalefet anlayışı var mı bilmiyorum. Ama bizdeki muhalefet düşman başına diyeceğimiz her özelliği taşıyor.

Şehir hastanesi yaparsın karşı çıkarlar, köprü yaparsın karşı çıkarlar, yol yaparsın karşı çıkarlar, havaalanı yaparsın karşı çıkarlar, milli savunma teknolojileri üretirsin karşı çıkarlar, petrol ve doğalgaz keşfi için sondaj gemisi üretirsin karşı çıkarlar… Nelere karşı çıktılar nelere...

Bu muhalefetin karşı olmadığı bir üretim var mıdır?

Şimdi de TOGG üretimine karşı olduklarını eylem ve söylemleriyle gösteriyorlar. Zaten bu proje ilk duyurulduğu gün karşı olduklarını belirtmişlerdi. Hatta Kemal Kılıçdaroğlu “Oturdular büyük gösteriler yaptılar, iş adamları bir araya geldi, bakanlar cumhurbaşkanları bir araya geldi, otomobil üretiyoruz dediler.. Nerede? Milleti kandırmak için” diyerek milletin zihnini kirletmeye çalışmıştı.

TOGG seri üretime başladı ama bu sözlerin sahibi Kemal Kılıçdaroğlu davet edildiği halde katılmadı. Gelse bir-iki tur da o atar ve “Nerede?” dediği TOGG’u kendisi test etmiş olurdu. Kemal Kılıçdaroğlu gibi Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal da TOGG programına katılmamıştır. Meral Akşener aslında muhalefetin rezilliğini ve toplumda nasıl karşılanacaklarını bildiği için kendi partisinden temsilciler yollamış olsa da İP’in en geveze ismi Aytun Çıray sabahtan akşama kadar TOGG ile dalga geçmeye, küçümsemeye devam etti.

Bu muhalefetin siyasetçisi, yorumcusu, yazarı bir üretimin millet yararına ne katkı sağlayacağından ziyade “Bize siyasi olarak nasıl darbe vurur?” düşüncesinde olduğu için Türk milletinin yararına olacak hiçbir üretimi tebrik etmiyor ve desteklemiyorlar. Hep engelleme, hep küçümseme taktiği… Hepsinin ruhunda bir CHP’li Engin Altay vardır.

Ama inanın Türk milleti bunların bu rezil hallerini görüyor. Musluk açılışı yapacak kadar vizyonu olanlar, eşek, öküz ve ne idüğü belirsiz cisimlerin heykel açılışını yapacak kadar kapasitesi olanlar yol, köprü, havaalanı, şehir hastanesi, milli ve yerli teknoloji üretimlerini beğenmiyorlar. Gerçekten de böyle bir muhalefetin dünyada eşi benzeri yoktur.

TOGG konusunda da muhalefet yine sınıfta kaldı. Sınıfı geçtikleri bir şey olacak zeka ve karakter taşımadıkları için bundan sonrada millete bunlardan hayır beklemek zaman kaybıdır.

Çünkü bunlar millet yararına olan her şeye karşı çıkmayı muhalefet ve milletin verdiği görev sanıyorlar. Yazık böyle bir tuhaf halleri var.

Editör: Haber Merkezi