Fed Ocak ayı faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Fed faizleri artıracak mı? Türkiye ve dünya piyasalarında nefesler tutuldu bu soruların cevabı araştırılıyor. Fed toplantısı sonrası piyasaların merakla beklediği faiz kararı duyurulacak. Bugün sona erecek Fed toplantısı ve faiz kararı için açıklama bekleyen analistler, ABD borsalarının sert satışlarla başladığı günü kayıpların büyük bölümünü telafi ederek kapatmayı başardığını dile getirirken, yurt içinde Borsa İstanbul küresel piyasalardan pozitif ayrışma gösterdi. Peki 26 Ocak Fed faiz kararı saat kaçta açıklanıyor? İşte tüm merak edilenler...

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Fed faiz kararı 25 veya 26 Ocak tarihinde açıklanacak. 25 Ocak'ta faiz kararı açıklanmadığı için gözler bugüne çevrildi. Bugün yani 26 Ocak'ta ise Fed'in faiz kararını saat 21.00 sıralarında açıklaması bekleniyor.

FED faiz kararı

FED FAİZ ARTIRACAK MI?

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 14-15 Aralık 2021'de düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

Politika faizinin yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutulduğu ve varlık alımlarını azaltma hızının artırıldığı son toplantının tutanaklarında, faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiği vurgulandı.

FED FAİZ KARARI ÖNCESİ ABD BORSALARI TOPARLANDI

Fed faiz kararı ve Başkan Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalarla bugün sona erecek Fed toplantısı öncesi Wall Street, sert satışlarla başladığı günü kayıpların büyük bölümünü telafi ederek kapatmayı başardı.

Özellikle ABD'de açıklanan dördüncü çeyrek mali sonuçları ve enflasyon endişelerinin 2022 yılının ikinci yarısında azaldığına sinyallerin kuvvetlenmesi Wall Street'teki sert dalgalanmada etkili oldu.

IMF KÜRESEL BÜYÜME TAHMİNİNİ DÜŞÜRDÜ

IMF'in küresel ekonomi için 2022 büyüme tahminini aşağı yönlü revize etmesi de küresel hisse senedi piyasalarında aşağı harekete katkı verdi.

Dow Jones Sanayi Endeksi günü yüzde 0,19 kayıpla 34297,73 puandan tamamlarken, S&P 500'de kayıp yüzde 1,22, Nasdaq Bileşik Endeksi'nde kayıp yüzde 2,28 oldu.

 

Editör: Haber Merkezi