Dörtyol Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor.
Ekiplerin Yeşil Mahalle’de faaliyet gösteren bir fırında yaptığı denetimde, işletmenin hijyen kurallarına uymadığı belirlendi.
Denetimde iş yerindeki paletlerin altında karınca ve fare yuvaları olduğu görüldü. Ayrıca un çuvallarının fareler tarafından parçalandığı ve paletlerin altında fare dışkıları bulunduğu tespit edildi.
HİJYEN KURALLARINA UYMAYAN FIRIN MÜHÜRLENDİ
Tespitlerin ardından zabıta ekipleri tarafından iş yeri mühürlenerek fırının faaliyetleri durduruldu.
Denetim sırasında derin dondurucuda bulunan paslı keser de zabıta ekiplerinin dikkatini çekti.
Zabıta Müdürü Ali Avan’ın keserin ne amaçla kullanıldığını çalışanlara sorması üzerine, iş yeri çalışanının keseri buz kırmak için kullandığını ve gıdaya temas ettirdiğini söylediği öğrenildi.
“SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ EKŞİ MAYALAR VAR”
Zabıta Müdürü Ali Avan, fare dışkılarının bulunduğu fırında üretilen ekmeklerin vatandaşların sofralarına geldiğine dikkat çekti.
Fırında ayrıca son kullanma tarihi geçmiş ekşi mayalar bulunduğunu belirten Avan, bunun insan sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğunu ifade etti.
Avan, denetim sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Karınca, fare yuvası var ve çuvalı fare parçalamış. Gıda üretiyorsunuz, zemin çöplük gibi. Ekmekler bizim sofralarımıza geliyor. Bu pislik içerisinde gıda üretimi yapan yere ben izin vermiyorum. Palet var ama çuvallar yere temas ediyor. Fare pisliklerinden benim midem bulanıyor şuan. Son kullanma tarihi geçmiş ekşi mayalar var, bunlar insanları öldürür.”
DERİN DONDURUCUDAKİ PASLI KESER TEPKİ ÇEKTİ
Avan, derin dondurucuda bulunan paslı keserin gıdaya temas ettirilmesine de tepki gösterdi.
Zabıta Müdürü Avan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Biz burayı durduruyoruz. Derin dondurucuda keser var, bunun gıdaya temas etmesi uygun mu. Buradaki işletmeyi kapatıyoruz, ben bu fare pisliğini kabul etmiyorum.”