İzleyenlerin kanını donduran ve vicdanları yaralayarak tepkilere yol açan olay İstanbul’da gerçekleşti. 67 yaşındaki Hüseyin Meriç’e tekme ve yumruklarla saldıran şarkıcı Halil Sezai, şiddet anında karşısında Kelime-i Şehadet getiren yaşlı adama “Ezan mı okuyorsun sen….” diyerek küfürler savurdu. Her yaştan herkesin büyük üzüntü duyduğu olay sonrasında Halil Sezai kimdir? Yaşlı adamı döven Halil Sezai ceza alacak mı? soruları da sıkça konuşulmaya başlandı. Peki, olayda son durum ne? İşte ayrıntılar…

HALİL SEZAİ KİMDİR?

Halil Sezai Paracıkoğlu, 16 Ağustos 1979 da Eskişehir'de doğdu. Babası eski bas gitarcı sonra da muhasebecilik yapmış, annesi Nurten Paracıkoğlu da öğretmenmiş. Babasının ailesi Bulgaristan'ın Pazarcık ilinin Paracık köyünden olup, soyadı buradan gelmekteymiş. Mahallesindeki ilkokul ve orta okuldan sonra liseyi Eskişehir Atatürk Lisesinde tamamlayan Halil Sezai Paracıklıoğlu,Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuarı 2003 yılı Müzik Bölümü mezunudur. Sinema ve tiyatro oyuncusu, şarkıcı, söz yazarı ve bestecidir. 

CEZA ALACAK MI?

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"İstanbul ili Tuzla ilçesindeki bir villa sitesinde 15.09.2020 tarihinde Halil Sezai Paracıkoğlu'nun da aralarında bulunduğu bir grubun karıştığı kavgayla ilgili kolluğa ihbarda bulunulması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır.

KOLLUK KUVVETLERİNE TALİMAT VERİLDİ

Soruşturma kapsamında olayın komşu villalardaki kişiler arasında yaşandığı belirlenmiş, tarafların karşılıklı beyanları alınmış ve kolluk ekibine 'iddialar doğrultusunda delil toplanması ve akabinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza bilgi verilmesi' yönünde talimat verilmiştir. Mağdur Hüseyin Meriç isimli kişi hakkında doktor raporunda basit tıbbı müdahale ile giderilebilir nitelikte hafif şekilde yaralanma olduğunun belirtilmesi üzerine şüpheliler serbest bırakılmıştır.

4 SUÇTAN İFADESİ ALINACAK

Devam eden araştırmalar kapsamında 16.09.2020 tarihinde kamuoyuna yansıyan ve sonradan soruşturma dosyasına giren görüntüler ve alınan beyanlar doğrultusunda soruşturma genişletilmiş olup, şüpheli Halil Sezai Paracıkoğlu hakkında 'Silahla Kasten Yaralama', 'Hakaret', ÿ'Konut Dokunulmazlığını İhlal' ve 'Tehdit' suçlarından ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilmesi yönünde kolluğa ek talimat verilmiştir. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve suç işleyen kişiler hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi için gerekli tüm işlemler titizlikle sürdürülmektedir."

CHP'Lİ EREN ERDEM'İN TWEETLERİ TEPKİ ÇEKTİ!

Tüm kamuoyu yaşlı adamın darp edilmesine karşı birleşmişken CHP'li Eren Erdem'in Halil Sezai'ye sahip çıkıp, "dostlarımız seninle birlikte" diyerek mesaj vermesi sosyal medyada büyük tepki çekti.

 

SON DURUM

Meriç'in evine Aile ve Sağlık Bakanlığından bir ekip geldi ve Hüseyin Meriç ile görüştü. Yaşanan olayın ardından Hüseyin Meriç'in oğlu kapıda bekleyen basın mensuplarına konuştu. Meriç konuşmasında, "Burnunda kırık var büyük ihtimal kanıyor sürekli. Adli tıpa gitti orada raporunu da aldı. Tekrar doktoruna gidecek. Ağrısı, sızısı var" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi