2021 yılı hayvancılık destek ödemeleri ne zaman yapılacak belli oldu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayvancılık destek ödemelerinin bu haftadan itibaren yapılacağını duyurdu. Anaç koyun keçi destek ödemeleri 2021 yılında da verilmeye devam ediyor. Anaç koyun keçi desteğinin bu yıl ne zaman ödeneceği merak ediliyordu. 

HAYVANCILIK DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Bakan Pakdemirli Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları aktardı:

"Anaç koyun ve keçi desteği kapsamında, 201 bin 509 yetiştiricimizin, 24 milyon 304 bin 858 baş anaç koyun ve keçisi için, 753 milyon 515 bin TL destekleme ödemesini bu haftadan itibaren ödemeye başlıyoruz."

ANAÇ KOYUN KEÇİ DESTEKLEMESİ NASIL ALINIR?

Anaç koyun keçi desteklemesi alabilmek için öncelikle çiftçilerin bağlı bulundukları damızlık küçükbaş hayvan yetiştiriciliği bölge birliğine bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekir.

Yapılan başvuruların listeleri 5 gün içinde Müdürlüklere iletilir. Başvurular Müdürlük tarafından üreticilerin faaliyet gösterdikleri adreste yerinde inceleme yapıldıktan sonra yapılan tespitlerden sonra icmaller hazırlanır.

hayvancılık ödeme

5 iş günü içinde itiraz varsa değerlendirilir. İtiraz yapılmazsa karara bağlanır. Karara bağlandıktan sonra 2. icmal listesi Tarım il müdürlüklerine tebliğ edilir.

İl müdürlükleri tebliğ edilen icmal listesine kontrol ettikten sonra 3. icmal listesini oluşturur ve kesinleşmiş liste Hayvancılık Genel Müdürlüğüne gönderilir.

Listede yer alan başvuru sahiplerinin Ziraat Bankası hesaplarına hayvan başı olarak yapılır.

2021 ANAÇ KOYUN KEÇİ DESTEKLEMESİ NASIL SORGULANIR? 

2021 yılında verilecek olan koyun keçi destek bilgisi sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Anaç koyun keçi destek bilgisi sorgulama ekranı üzerinden devlethaber.net T.C kimlik numarası ve geçerli şifre yazılarak bilgiler kontrol edilebilir. E-devlet üzerinden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koyun keçi bilgi Sisteminde bulunan işletme, başvuru ve destekleme bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi