Hülya Hökenek, üniversite eğitimini tamamlamasının ardından Fatih Altaylı'nın yanında Kanal D'de çalışma hayatına başlamıştır. Hülya Hökenek, 3 yıl İngiltere'de yaşamıştır. Şu sıralar HaberTürk TV'de haber ve açık oturum programı sunan Hülya Hökenek'in hayatı ve biyografisi merak edilmektedir.

HÜLYA HÖKENEK KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1978 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde dünyaya geldi. Abisi Faruk Hökenek kalp cerrahı, ablası Aysun Hökenek eczacıdır.

İlk, orta, lise eğitimini memleketinde tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Radyo-Sinema ve Televizyon bölümünde aldı. Üniversitenin ilk yıllarında gazeteci Fatih Altaylı ile tanışması, kariyerinde dönüm noktası oldu.

Hökenek, Akademi İstanbul'da eğitim aldı.

Hülya Hökenek, üniversiteden mezun olduktan sonra Fatih Altaylı'nın yanında Kanal D'de çalışma hayatına başladı. Teke Tek programında muhabirlik yaptı. Güneydoğuya giderek özel röportajlar yaptı.

1997 yılında Fatih Altaylı ile beraber Beyrut'a giden Hülya Hökenek, PKK silahlı terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan ile yakalanmadan önceki son röportajı yaptılar. Daha sonra Erbil'de Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani ile de röportaj gerçekleştirdiler.
Daha sonra BRT televizyon kanalına transfer oldu. Burada özel dosya haberciliği bölümünde çalıştı. Ancak 2001 yılında kanalın yayın hayatına son vermesiyle işsiz kaldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'ya giderek 3 yıla yakın dil eğitimi aldı. Aynı zamanda London Institute'de Fast Track Journalism eğitim aldı. Türkiye'ye döndükten sonra 3 yıla yakın Kanal 7'de haber bültenleri sundu.

Daha sonra 8 ay boyunca Kanaltürk TV'de ana haber bültenini sundu. 2011 yılında TRT'ye geçti ve TRT Haber'de çeşitli programlar ve haber bültenleri sundu.

2018 yılında Habertürk TV ekranlarında boy gösterdi.

ÖZEL YAŞAMI

1978 doğumlu olan Hülya Hökenek, 2021 yılı itibarıyla 43 yaşındadır.

2018 yılında dizi-film yapımcısı Kamer İncedursun ile evlendi.

Hülya Hökenek 1.69 metre boyunda, 58 kilo ve ikizler burcudur.

İyi seviyede İngilizce ve Kürtçe konuşabilmektedir.

Beşiktaş taraftarıdır. Boş zamanlarında bilardo ve satranç oynamayı, müzik dinlemeyi sever.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @hulyahokenek, Twitter'da @hulyahokenek kullanıcı adıyla yer almaktadır.

HÜLYA HÖKENEK'İN KARİYERİ
Habertürk TV
TRT Haber
Kanaltürk TV
Kanal 7
BRT
Kanal D

Editör: Haber Merkezi