Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman açıklamasında şunları kaydetti:

"Her gün ortaya çıkan itiraf ve itirazlar göstermektedir ki İP’in aracılar üzerinden FETÖ ile ve CHP’nin kanatları altındaki HDP üzerinden Kandil ile olan kirli ilişkileri, gizlenemeyecek boyuttadır.

2 Haziran 2018'de Cumhuriyet gazetesine, 21 Haziran 2018’de Tele 1’e konuşan Kılıçdaroğlu’nun övünerek anlattığı çalışmaları bugün inkâr etmesi, zillette buluştuğu ortaklarıyla tam bir karakter birliğinde olduğunu göstermektedir.

Şer ittifakının inkârda da birleştiğini büyük Türk milleti “hayretle” izlemektedir. Zilletin eşbaşkanları Kılıçdaroğlu, Akşener, Sancar, Karamollaoğlu gerçekleri inkâr etse de partilileri ya konuşarak ya da susarak kendilerini yalandan uzak tutma gayreti içerisindeler.

Bu kapsamda İbrahim Kaboğlu’nun başkanlığındaki toplantıya katıldığı iddia edilen Bursa Milletvekili Ahmet Kâmil Erozan’ın henüz bir açıklama yapmamış olması “Sükût ikrardandır.” kuralı gereği olsa gerektir.

'Berlin İrtibat Görevlisi' olarak duyurduğu bir hanımefendinin 2019 yılında Almanya’da benzer bir toplantıya katılması üzerine, hanımefendinin kendileriyle “kurumsal" bir bağı olmadığını söyleyerek reddiye yayınlayan Erozan, kendisi için de “kurumsal” bir açıklama yapacak mı?

Kamuoyu adına sormaktayız: İP’in Uluslararası Politikalar Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kâmil Erozan da 2019 yılında yaptığı açıklamadaki gibi toplantıya kurumsal bir sıfatla değil de “bir arkadaşının daveti” ile mi gitmiştir? Yoksa bir arkadaşa bakıp çıkmış mıdır?"

Editör: Haber Merkezi