Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı en güçlü seçenek olsa da CHP, HDP, İP içindeki dengeler ve güçler çatışması belirsizliği de tetiklemektedir. CHP Kemalciler-Ekremciler olarak ikiye bölünmüş, HDP önce “Biz üçüncü yol ittifak kuracağız” diyerek trip yaparken, daha sonra da “Ortak aday fikrine açığız” açıklaması yaptı. Asıl bomba açıklama dün Meral Akşener’den geldi.

Akşener demiş ki: “Bugün 31 Mart başarısı konuşuluyor. İYİ Parti olmasaydı İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ne olacaktı? Bir şey değişti her şey değişti. Bazen hatırlatmakta fayda oluyor. Unutanlar açısından. Arada bir hatırlatmak lazım”

Bu cümleler aklınca elini güçlendirme, tabanını güçlü tutma amacı taşıyor.

Ama Kemal Kılıçdaroğlu’nda sırf siyasi menfaatleri için herşeyi yalama-yutma yapısı olmasaydı çıkıp “Yahu Meral hanım siz bizim parti bünyesinde seçime girmeseydiniz %9.6 oy oranıyla seçim barajını aşamıyordunuz. Bugün meclisteyseniz CHP sayesindedir. Sayenizde belediye kazandıysak maşallah İYİ Partililer ihale ve kadro için CHP’li belediyeleri işgal etmiş durumda” demesi lazımdı. Ama adam sırf siyasi sonuç almak için gün geliyor PKK’yı övüyor, gün geliyor PKK’yı savunuyor. HDP gibi “Sırtımızı PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye dayadık” diyen terör mikrobu partiyi “Çok saygın parti” diye göklere çıkarıyor. Allah hidayet, akıl, ahlak versin. Kemal Kılıçdaroğlu artık onun-bunun siyasi oyuncağı olmuş durumdadır. Ona siyasette hedefe ulaşma sözü versinler, Türk milletinin hangi düşmanı varsa, Türkiye üzerinde ne istiyorsa ona yaptırabilir. En tehlikeli yönü de budur. “CHP milli güvenlik tehlikesi” dediğimiz konu da zaten budur.

Kemal Kılıçdaroğlu korkusundan HDP’ye cevap verememişti. Bakalım Meral Akşener korkusundan onun “CHP bizim sayemizde belediyeleri kazandı unutmasınlar” sözünü de yutacak mı?

CHP’yi siyasi menfaatleri için bu kadar omurgasız hale getiren, çizgisinden çıkaran Kemal Kılıçdaroğlu emin olun buna da susacaktır. Meral Akşener de nasıl kendi genel başkan yardımcısına “İT” diyen HDP milletvekiline sustuysa, nasıl HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın “İYİ Parti o koltuklarda bizim sayemizde oturuyor” açıklamasına sustuysa bu ittifak arasında bir ilke, ahlak aramıyor. Siyasi ve kişisel menfaat yetiyor onlara.

Meral Akşener’in partisi CHP’li belediyelerde çok “İYİ” bir vurgun düzeni kurmuş durumdadır. Seçimlere kadar çok olayları patlayacaktır. Defalarca yazdım Mansur Yavaş’ın İP milletvekiline verdiği 107 milyon ihale, Ekrem İmamoğlu’nun İP’e hibe ettiği 80 milyon hakkında ne CHP’den ne İP’ten hiçbir açıklama gelmiyor.

Meral Akşener CHP’li belediyelerde böyle bir vurgun düzeni kurmuşken, hala CHP’ye neyin parmağını sallıyor anlayan var mı?

CHP’li belediyelerde kurdukları vurgun düzenini Türkiye genelinde kurmak isteyenlere Allah fırsat vermesin…

Editör: Haber Merkezi