Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

PSA Grubu’nun çatısı altına girdikten sonra atılımlarına devam eden Opel, yeni marka kimliğini ve bu kimliğin ilk temsilcisi B-SUV segmentindeki Crossland modelinin yeni versiyonunu tanıttı. Opel Crossland. şık tasarımı, esnek kullanım özellikleri ve ileri teknoloji donanımları ile ön plana çıkıyor.

Online basın toplantısında konuşan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, 2020’nin sıra dışı bir yıl olduğunu, ama Opel’in bu zorlu süreçte birçok yenilik ve başarıya imza attığını söyledi.

Opel’in yeni kurumsal kimliğini ve bunun ilk örneği olan yeni Opel Crossland’i Alpagut Girgin, Opel’in Türkiye rakamlarında 2020 yılı markalar sıralamasında 3 basamak birden yükseldiğini hatırlatarak, “Satışlarımızı bir önceki yıla göre iki katına çıkarırken binek grubunda 6. marka olduk. Hafif ticari araç tarafında pazar payımızı yüzde 30 artırdık. Yıla başlarken paylaştığımız 35 bin adet hedefini gerçekleştirdik “ dedi.

10 ARAÇTAN BİRİ CORSA

“Son 10 yılda yarım milyona yakın Opel sattık. Bu toplam ithal araçlar grubunda ikinci en büyük araç parkı anlamına geliyor” diyen Girgin, “Bu rakamı milyonlara taşımak elimizde bunun için mükemmel ürünlerimiz ve kendini ispat etmiş bir bayi ağına sahibiz. Lokomotif modelimiz Opel Corsa. B Hatchback her 10 araçtan biri yeni Opel Corsa oldu. 9 bin 565 satış ile bir önceki yılı 3’e katladık ve toplam Opel satışlarının yüzde 30’una ulaştı. Sattığımız her iki araçtan birisi SUV olacak. 2019’a başlarken koyduğumuz bu hedef doğrultusunda kararlılıkla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘50 BİN ADEDİN ÜZERİNDE SATIŞ HEDEFİ’

“Bu yıl SUV segmentinde iddiamız çok daha büyük” diye konuşan Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: Yeni Crossland Yeni Mokka ve Yeni Grandland ile SUV pazarında ilk 5 marka içerisinde olmayı hedefliyoruz. Geçen yılın uyguladığımız stratejilerin gerçek sonuçlarına 50 bin adet üzerinde satış yüzde 6.6 pazar payıyla 2021 yılında taçlandıracağız. Bu sayede marka sıralamasında 6. olarak tamamlamayı planlıyoruz. Lansman bombardımanımız ise haziran ayında yeni Mokka ve yılın son çeyreğinde yeni Grandland ile devam edecek.”

ŞIK TASARIMI VE ESNEK KULLANIMIYLA, YENİ MARKA KİMLİKLİ CROSSLAND

Yeni Opel’in ilk temsilcisi olan Opel Crossland, ocak ayında segmentinin lideri oldu.

Crossland, şık tasarım ve esnek kullanımı bünyesinde birleştiren kompakt bir crossover. Yeni model, vizörlü yeni marka yüzüne, arkada merkezi model ismi uygulamasına, geniş iç mekana ve 520 litreye kadar bagaj hacmine sahip. Pure Panel kokpit ile kullanıcıları, abartılı teknolojik ara yüzler ve karmaşık butonlardan uzak, sürücü odaklı, sadeleştirilmiş bir sürüş deneyimi bekliyor.

Yeni Opel Crossland’in tüm versiyonlarda standart olarak sunulan LED ön farları, gece sürüşlerini daha güvenli ve daha keyifli hale getiriyor. Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu 7 inçlik renkli dokunmatik ekrana sahip multimedya bilgi-eğlence sistemi, gelişmiş bağlanabilirlik özelliklerine sahip.

OPEL’İN TASARIM FELSEFESİNE YENİLİKLER KATILMIŞ

Yeni Opel sade, yalın, modern tasarımı ve fazlalıklardan arındırılmış marka kimliğiyle ayrışıyor. Yeni Crossland yeni Opel’in yollardaki ilk temsilcisi olacak. Opel’in tasarım felsefesindeki değişiklik, yeni modellerinde Vizör ve Pure Panel gibi sade öğeler ile temsil edilirken; marka kimliğinde ise daha keskin logo, yazı tipinde tercih ettiği daha yalın karakterler ve markayı temsil eden çarpıcı sarı renk ile özdeşleştirilmiş. Opel markadaki bu yenilenmeyi, bir marka detoksu uygulaması olarak tanımlıyor.

Editör: Haber Merkezi