23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram

Millilerimiz tarih yazdı

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Millilerimiz tarih yazdı

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16 takımın kaldığı müsabakalarda Milli takımımız Avusturya ile oynadı. Milli takımımız maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Merih Demiral’ın attığı iki golle takımımız galip geldi. Maç bitiminde stadyumda on binlerce Türk taraftarı gol sevincini Türklerin milli sembolü Bozkurt işaretiyle kutluyor, Türkiye Türkiye diye bağırıyordu. Merih Demiral’de Bozkurt işareti yaparak Türk taraftarlarını selamlıyordu. 

Merih Demiral maçın ardından gerek basına yaptığı açıklamalarda gerekse sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarında “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözü ve “Bozkurt” işaretiyle duygularını ifade ediyordu.

Kısa süre içerisinde tarihi insan köleliği ve faşizm üzerine yazılmış malum Avrupa devletleri ile Almanya İçişleri Bakanı, Alman ve Avusturya basını başta olmak üzere birçok diğer Avrupa ülkesi basın ve yayın organları, ülkelerinde bugünler için beslediği ihanet şebekeleri ve Türkiye’deki satılık kalemleri derhal hücuma geçip saldırıya başladılar. Milli sporcumuzu hedef tahtasına oturttular. 

Haktan, hukuktan, insanlık değerlerinden bihaber ülkelerin temsilcilerinden oluşan UEFA bu saldırıların hemen ardından, Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması başlattığını duyurdu. Daha Merih Demiral ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun ifadeleri alınmadan Almanya basını oyuncumuza 2 maç ceza verildiğini duyurdu. Kısa süre içerisinde UEFA oyuncumuza iki maç ceza verdiğini açıkladı.

UEFA'nın bu cezası, Türk Dünyasında çifte standartlı, ön yargılı bir anlayışın neticesi, hukuki hiçbir dayanağı olmayan, bütünüyle siyasi, haksız ve yanlı karar olarak tepkiyle karşılandı. Çünkü “Bozkurt” Türkler için mitolojik bir değeri olup Göktürklerden beri kullanılmaktaydı. Bozkurt sembolü; Türklüğün tarihi simgesi, varoluşsal onuru, geçmişle geleceği buluşturan ortak değeri, milli mücadelenin ve özgürlüğün şanı, Türk milliyetçiliğini ve Türkçülüğü sembolize eden bir el işareti anlamını temsil etmesi nedeniyle UEFA'nın aldığı siyasi karara Turan Coğrafyasında büyük tepki gösterildi. 

Diğer milli takımların formalarına bakıldığında örneğin; Almanların kartal, Rusların ayı, İngiliz ve Hollandalıların aslan, Fransızların horoz gibi sembolleri kullandığını görüyoruz. Türk milli takım formasında Bozkurt bulunmamaktadır ancak bu tarihi sembolün takım oyuncuları tarafından el işareti olarak gösterilmesi de gayet doğaldır ve tarih şuurunun bir yansımasıdır.

Batı basınında Bozkurt işaretinin MHP ve Ülkü Ocakları tarafından kullanılan bir işaretten ibaret olduğu konusunda yapılan açıklamalar ise külliyen cehalet ürünüdür. 

Gücünü milletimizin tarihinden ve köklerinden gelen değerlerinden, mukaddesatından, inançlarından, ilkelerinden ve Türk milletinin iradesinden alan Milliyetçi Hareket Partisi ile Türkiye’nin, Türk dünyasının ve Turan ülküsünün ümidi, hayatı ve evreni Türkçe yorumlayan bir düşünce okulu, ihanete, işbirlikçilere ve işgalcilere karşı Türk milletinin güvencesi, şanlı geçmişimizin ve Türk tarihinin emaneti ve geleceğimizin teminatı olan Ülkü Ocakları’nın Türklerin tarihi ile özdeşleşmiş Bozkurt işaretini kullanmasından daha doğal ne olabilir. 

Türk Dünyasının Bilge Lideri Devlet Bahçeli’nin Türk milletinin menfaatlerini her şeyin üstünde tutan siyaset anlayışı sayesinde Bozkurt işareti son zamanlarda farklı görüşlerden diğer Türk siyasetçiler tarafından da kullanılmaya başlanmıştır. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, milli futbolcumuz Merih Demiral'e verilen cezayla ilgili, "Bu ceza, Merih’in şahsına değildir. Aslında Türkiye'nin millet olarak yapısına dönük verilmiş olan bir cezadır" sözleriyle tepki göstermesi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Türklüğün değerlerine hazımsızlık gösterilmesi, Türk milletine beslenen iflah olmaz husumetin ve Türk tarihini karalama rezilliğinin iğrenç bir tezahürüdür." değerlendirmesinde bulunması tüm dünyaya Türlerin tarihi noktasında bir hatırlatma niteliğindedir.

Son yaşanan olay, Bozkurt’un ve Bozkurt işaretinin Türkleri tarih boyunca temsil eden bir sembol olarak kabul edildiği noktasında toplumun tüm kesimleri tarafından farkındalık oluşmasına neden olmuştur. Milli takım sadece oynadığı futbolla değil, bu tutum ve davranışlarıyla da tarih yazmıştır.

Bu vesileyle Türkiye Futbol Federasyonu’na önerim, hiç zaman geçirmeden tüm Milli Takım formalarına Bozkurt sembolünün konulmasıdır. Bu spor üzerinden Türk düşmanlığı yapanlara vereceğimiz en anlamlı tarihi cevabımız olacaktır. 

EURO 2024’de ilk dakikadan son dakikaya kadar bizleri Türklük şuuruyla maçın içerisinde tuttuğunuz için…

Çabanız ve mücadeleniz için…

Türkiye için tek yürek olmamızı sağladığınız için…

Tarih yazdığınız için…

Teşekkürler #Bizimçocuklar

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *