Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Kamu Personel Seçme Sınavı maalesef soruların çalındığına dair bir iddiayla şaibeye bulaştı. Şaibenin ciddi olduğu, iddianın ortaya atıldığı ilk gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün görevden alınmasıyla anlaşıldı. Daha sonra Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Bunun üzerine Başsavcılık soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2022-KPSS Lisans oturumuyla ilgili açtığı soruşturma kapsamında polis Yedi İklim Yayınları'nda aramalar yaptı. Nihayetinde görev değişikliği yaşanan ÖSYM, KPSS’nin iptaline karar verdi. Soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı bilinmiyor ama bu şaibe kolay kolay zihinlerden silinmeyecek gibi görünüyor. Bu yüzden en makul kararlar alınmalı ve zihinleri temizleyecek adımlar atılmalıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunun işaretini, Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” cümlesiyle kamuoyuna duyurmuştur.

Umudunu ve geleceğini bu sınava bağlayan, zamanını ve enerjisini bu sınava harcayan evlatlarımızın mağdur edilmemesi devletimizin ve hükümetin öncelikli görevidir.

Geçmişte soruları çalarak milyonlarca genci mağdur eden FETÖ ruhu, bu yapılan son KPSS sınavında da dirildiyse, tehlike hâlâ devlet hücrelerinde yaşıyor demektir. Direkt FETÖ değilse de soru çalma modelini devlet içinde ilk uygulayan FETÖ idi. Sorular çalındıysa FETÖ izinden gidenlerin devlet içindeki kripto varlığını kabul etmeliyiz. FETÖ’nün devlet hücrelerine sınavlarda çalınan sorularla nasıl doluştuğunu, şimdi devlet kademelerinden hâlâ temizlenemediğini görmekteyiz. Hükümeti de zorda bırakan kripto düzeneğin mensupları kimse hepsi deşifre edilmelidir

Soru çalmak adaletsizliktir, hak çalmadır, hak yemedir.

Soru çalmak emek hırsızlığı, gençlerin umutlarına büyük darbedir.

Soru çalmak hakkıyla çalışıp sınava giren gençlerin hayatını söndürmektir.

FETÖ’nün yıllar önce sınav sorularını çalarak milyonlarca gencin geleceğiyle oynadığında FETÖ’nün yayın organı hangi manşeti atmıştı?

“ŞİFRE PALAVRA, ÖSYM HAKLI”

Bu manşeti de Kemal Kılıçdaroğlu’nun aşk derecesinde sevdiği, cezaevinden kurtulması için canla başla uğraştığı Ahmet Altan atmıştı. Çünkü Taraf gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni oydu.

Taraf gazetesi bu manşeti atsa da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) eski Başkanı Ali Demir, FETÖ üyeliği' ve ‘zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma' suçlarından 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. FETÖ'cülerin 2010-2015 arasındaki sınav sorularını çalmalarına zemin hazırlamakla sorumlu tutuluyor…

Ama yargılaması niçin ağırdan gidiyor o da başka bir muamma…

O dönem Taraf gazetesi bu manşeti attığında hükümet yine AKP idi. Ama o gün üzerini kapatma çabaları gibi, bu son sınavdaki “soru çalınma” iddiaları karşısında aynısı yaşanmamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan anında tavrını göstermiş ve devletin tüm sorumluları harekete geçmiştir. İddialar her boyutuyla aydınlanmalı, şaibeler tamamen ortadan kaldırılmalıdır. Bunun aksi zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” sözleri ışığında asla düşünülemez. Soruşma sonucunda şaibe bırakacak bir sonucun çıkması da zaten muhalefetin istismar malzemesi olur. Öyle bir durumda da muhalefete hiç kimsenin “Bu konuda niçin siyaset yapıyorsunuz?” deme hakkı olmaz. Hayal kırıklığı içinde, mağdur edilmiş milyonlarca genç, onların ailesi ve kamuoyu bu konuda psikolojileri düzeltecek, güven sağlayacak bir karar bekleyecektir. Merakla bizler de bekliyoruz…

Editör: Haber Merkezi