Askerlik yerleri yoğun bir şekilde araştırılan konulardan oluyor. Milli Savunma Bakanlığı, milyonlarca gencin merak ile takip ettiği askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih hakkında bilgi verdi. Peki, Askerlik yerleri 2021 ne zaman açıklanacak, yarın mı? Ağustos celbi nasıl sorgulanır? Haberimizin içerisinden konu hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

ASKERLİK YERLERİ 2021 NE ZAMAN AÇIKLANACAK, YARIN MI?

Ağustos 2021 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili tarihler belli oldu.

askerlik yerleri

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 16 Temmuz 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç).

Yedek subay ve astsubay adayları ile 1. grup er ve erbaşlar 26-27-28 Temmuz tarihlerinde,

2. grup er ve erbaşlar 16-17-18 Ağustos tarihlerinde,

3. grup er ve erbaşlar 13-14-15 Eylül tarihlerinde sevk edilecekler. Adaylar aynı tarihler içerisinde de kovid-19 testlerini yaptırmak zorundalar.

askerlik yerleri

Sevk işlemlerine ilişkin tüm detaylar e-devlet üzerinden yapılabilecek. Aynı şekilde sınıflandırma sonucu da e-devlet'ten öğrenilecek.

AĞUSTOS CELBİ NASIL SORGULANIR?

Bedelli askerlik ve askerlik celp tarihleri ve yerlerini öğrenmek isteyen er, adayları E-Devlet'e bireysel şifreleriyle girip Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı bilgileri görüntüleyebilecek. Askerlik yerleri sorgulama işlemi, E-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Editör: Haber Merkezi