Toplantıya Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, İl Göç İdaresi Müdürü Mahmut Kurtuluş, OKÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demirtaş, Uluslararası İlişkiler Birimi Uluslararası Öğrenci Komisyonu Üyeleri, akademik ve idari personeli ile çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.
Rektörlük Büyük Salonda yapılan toplantının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve İl Göç İdaresi Müdürü Mahmut Kurtuluş yaptı.



İl Göç İdaresi Müdürlüğünden İl Göç Uzmanı Fatma Ece, Türkiye’de yürütülen uyum faaliyetleri, öğrenci ikamet izinleri, Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma kapsamındaki öğrencilerin iş ve işlemleri, Türkiye’nin sosyal yapısı ve günlük hayatta dikkat edilecek hususlar hakkında geniş çapta bilgilendirme sunumu ve Göç İdaresi Başkanlığı ile Türkiye Bursları tanıtım video gösterimi yapıldı. Toplantı İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Üniversite temsilcilerinin katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi