Sigara içen kişilerin koronaya karşı diğer insanlardan daha zayıf olduklarını belirten Prof. Dr. Hasan Tezer, aynı zamanda Kovid-19’la mücadele kapsamında tavsiyelerde bulundu. Haberimizde, Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Hasan Tezer hakkında merak edilenleri ve açıklamalarını bir araya getirdik…

PROF. DR. HASAN TEZER KİMDİR?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, ilk ve orta öğrenimlerini Antakya’da tamamladı. 1997 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Tezer, 1998 yılında S.B. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları İhtisasına başladı. Burada 2003 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı oldu.  

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı’nda Yandal İhtisasını tamamlayan Tezer, Devlet Hizmet Yükümlülüğü’nü yapmak üzere Ankara Dışkapı Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandı. 

2010 yılında Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Doçenti olan bilim insanı, 2011 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD, Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı’na öğretim üyesi oldu. Kariyerine hala burada devam eden Hasan Tezer’in özellikle ilgili duyduğu alanlar arasında; Febril Nötropeni, Çocuklarda Bağışıklama, Hastane Enfeksiyonları ve Zoonotik Hastalıkları vardır. 

“ASLA BU HATAYI YAPMAYIN”

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer ATV ekranında vatandaşlara uyarılarda bulundu. Tezer, koronavirüs (corona virus) ile mücadelede yapılmaması gereken kritik hataları anlattı ve hayati önem taşıyan tavsiyelerde bulundu.

Virüse karşı bol su içilmesinin ne kadar önemli olduğuna dikkati çeken Tezer, " Sigara içilmemesi gerekiyor, sigara içmezseniz virüse karşı 1-0 / 2-0 önde olursunuz." diyerek tiryakileri uyardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın anlattığı olayı anımsatarak, 1 kişinin hastalığı 30 kişiye ulaştırabildiğini bunu önem arz ettiğini ve yeni önlemlerin alınması gerekebileceğini söyledi.

Öte yandan Prof. Dr. Hasan Tezer Türkiye'nin İtalya ve İspanya'daki kötü tablo ile karşılaşma ihtimali olup olmadığı sorusuna yanıt verirken, son dönemde alınan tedbirlerin hastalığın kuluçka süresi nedeniyle 1 hafta sonra yani önümüzdeki pazartesi gününden itibaren sonuçlarının ortaya çıkacağını ifade etti. Vatandaşları ise kendilerini potansiyel vakaymış gibi düşünüp etrafındaki kişilerle ona göre temasta bulunması konusunda uyardı..

 

Editör: Haber Merkezi