Milyonlarca kripto para yatırımcısı Ripple coin fiyatlarını araştırıyor. Ripple XRP mahkemesi ne zaman görülecek? bir diğer merak konusu olan konu. Yatırım için doğru zamanı bekleyenler merakla bu mahkemeden çıkacak sonuca odaklandı. İşte detaylar...

RİPPLE NEDİR?

Ripple küresel bir ödeme ağıdır ve dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir para biriminin saniyeler içinde, oldukça uygun işlem ücreti ile gönderilmesini sağlar. Şu anda Ripple, dünya çapında gerçek zamanlı ödeme yapmak için daha verimli ve uygun maliyetli bir yol sunacak şekilde onlarca bankalarla birlikte çalışmaktadır. Bitcoin büyük bir ödeme yöntemidir, ancak Ripple gibi bir kişiden diğerine para göndermenin hızlı bir yolunu sunmaz.

XRP RİPPLE NASIL ÇALIŞIR?

XRP, Ripple tarafından hem diğer dijital değerlere hem de SWIFT gibi var olan parasal ödeme platformlarına daha hızlı, daha ucuz ve daha ölçeklendirilebilir bir alternatif olması için geliştirildi.

RippleNet'in hesap defteri, Ripple'ın aktif bir üyesi olduğu küresel XRP Topluluğu tarafından idare ediliyor. XRP hesap defteri, işlemleri ortalama her 3-5 saniyede ya da bağımsız doğrulayıcı düğümler, XRP işlemlerinin hem sırası hem de doğruluğu hakkında ortak bir karara vardığında doğruluyor (Bitcoin'in (BTC) iş ispatı madenciliğinin aksine). Herkes bir Ripple doğrulayıcısı olabiliyor ve liste şimdilik Ripple'ın yanı sıra üniversiteler, finansal kurumlar ve diğerlerinden oluşuyor.

RİPPLE XRP DAVASI NE ZAMAN GÖRÜLECEK?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki davada bugün telekonferans yapılacak. SEC’nin daha önce kripto para borsalarına XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını bildirdiğine dair belgelerle kanıtlar sunulabileceği düşünülüyor.Konferans görüşmesinin bugün TSİ 21.00’de yapılması planlandı.

Ripple ve iki yöneticisine açtığı davanın ilk duruşması 22 Şubat 2021’de görülmüştü.

SEC'in, Ripple ve şirketin CEO’su Brad Garlinghouse ile kurucu ortak Chris Larsen’ı, XRP aracılığıyla 1,3 milyar dolarlık kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmakla suçladığı davanın ilk duruşmasında karar çıkmadı.

Ripple’ın avukatı James K. Filan, Twitter üzerinden davayla ilgili olarak belirlenen yeni tarihleri duyurdu.

RİPPLE YENİ ORTAKLIĞINI DUYURDU

Ripple’ın küresel ödeme ağın içerisine katılan Novatti Group, RippleNet’in On-Demand Liquidty (ODL) hizmetinden faydalanacak. Böylelikle Novatti Group, yurt dışı ödemelerini gerçekleştirirken XRP kullanabilecek. RippleNet, anında gönderim ve düşük maliyeti ile kurumsal şirketlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Yapılan iş birliği Filipinler ülkesine ait havale firması iRemit aracılığıyla Avustralya ve Filipinler arasındaki para transferlerine odaklanıyor. Filipinler, Asya kıtası içerisinde Çin ve Hindistan’ın ardından en fazla para transferi alan üçüncü ülke.

Editör: Haber Merkezi