Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 102. yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık destanı olan Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un 102. yıl dönümünde Salihli’de Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi. Yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri dolayısıyla maske ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirilen törende Salihli İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Ayaz, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Ayaz yaptı.

Çelenk sunma törenine, Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Mesut Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Alşen, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Ayaz, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi