Süper Lig'in 2021-2022 sezonun ilk maçında Beşiktaş,  Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mğsabakadan siyah-beyazlı ekip 3-0'lık skorla ayrıldı. Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise Batshuayi transferinin tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Yalçın, "Batshuayi ile ilgileniyoruz. Bir aksilik olmazsa oyuncu önümüzdeki hafta burada olacak.” ifadelerine yer verdi. Futbol severler ise Batshuayi'nin hangi takımlarda oynadını araştırıyor.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 3-0 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ardından transferle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Batshuayi ile ilgileniyoruz. Bir aksilik olmazsa oyuncu önümüzdeki hafta burada olacak." diye konuştu.

MİCHY BATSHUAYİ KİMDİR?

Futbola kariyerine 2003 yılında Standard Liege alt yapısında başlayan Batshuayi, 2011 yılında A takıma yükselmeyi başardı. Forvet mevkisinde görev yapan golcü, 2014 yılında Marsilya’ya transfer oldu.

Batshuayi, 2016 yılında İngiliz devi Chelsea’ye transfer oldu. 2022 Haziran ayına kadar Chelsea ile sözleşmesi bulunan oyuncu sırasıyla Borussia Dortmund, Valencia ve Crystal Palace’da kiralık olarak forma giydi.

BATSHUAYİNİN OYNADIĞI TAKIMLAR

(2011-2014) Standart Liege
(2014-2016) Marsilya
(2016-2018) Chelsea
(2018-2018) B. Dortmund
(2018-2019) Valencia
2019-2019) Cyrstal Palace
(2019-2020) Chelsea
(2020-2021) Chyrstal Palace

 

"ALEX TEİXEİRA'YI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KADROYA ALIRIZ"

 Çaykur Rizespor maçının ardından açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın şunları kaydetti:

"Sezonun ilk maçları zor oluyor, hazırlık dönemindeyiz. Sakatlık geçiren oyuncularımız var, geç katılan oyuncularımız var.

Oyuna baktığımız zaman istediğimiz gibi oynadık, elimizde tuttuk. Aramıza katılacak oyuncular ile beraber daha hazır olacağımızı düşünüyorum.

Kim bu taraftarın önünde oynamak istemez. Transfer dönemi kolay olmuyor, forvet isteğimiz var. Ghezzal transferi zor oldu, Türk oyuncuları transfer etti. Alex aramıza katıldı ama 6 aydır futbol oynamıyor, Larin sakat geldi hazırlamaya çalışıyoruz. Oyuncularımızın sakatlık geçirmesini istemiyoruz.

İstediğimiz oyuncuları bulmak zor. Rakamlar yüksek. Aramıza gelen oyuncuları da çok bekledik.

Yabancı sınırlaması var, sadece 3 Türk oyuncu oynatacağımız anlamına gelmiyor. 4 de 5 de oynatabiliriz. İyi bir forvet almak istiyoruz. Biliyorum transferde biraz geç kaldık ama kolay olmuyor.

Tahminim Alex Teixeira'yı önümüzdeki hafta kadroya alırız. Belki 20-30 dakika süre veririz. Yavaş yavaş onu da içeri atmayı düşünüyoruz.

Mert Günok çok değerli bir kaleci. Türk olması da önemli. Yabancı olsa almazdık. Ersin veya Mert kalede kimin olacağı fark etmez. Bizde herkes oynayabilir."

Editör: Haber Merkezi