Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirilen Şiir Hatları Treni etkinliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliğinde hazırlandı.
Yurt içinden ve dışından 14 şairi taşıyan Şiir Hatları Treni, 5 Haziran 2022 Pazar günü saat 19.00'da Sirkeci Gar'ında şairlerin ve okurların katılımıyla düzenlenecek uğurlama etkinliğinin ardından yola çıkacak.

Trenin etkinliklere özel olarak düzenlenen bir vagonunda yerli ve yabancı şairlerin katılımıyla şair-okur buluşmaları ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Yolculuğunu tamamlayan şiir ve şair yüklü trenin son durağı Ankara’da da bir karşılama programı gerçekleştirilecek. 6 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 16.00'da CSO Ada'da yapılacak karşılama programında “Şiirin İzinden” başlıklı şiir okuma etkinliği düzenlenecek.
Şiir Hatları Treni'nde yolculuk edecek şairler arasında Türkiye'den Adnan Özer, Alphan Akgül, Aykut Nasip Kelebek, Baki Ayhan T., Cengizhan Orakçı, Ercan Yılmaz, Hüseyin Akın, Metin Celal, Ömer Erdem, Zeynep Arkan ve Zeynep Tuğçe Karadağ yer alıyor. Yurt dışından ise, Mısırlı şair Ahmad Zakaria, Macar şair Krisztina Rita Molnar, Kuzey Makedonya'dan Vladimir Martinovski'nin yanı sıra, son 25 yılda bütün dünyada 40'tan fazla ülkeye yayılan 'Şiir Sokakta' hareketinin kurucusu Meksikalı şair Armando Alanis (Pulido) bulunuyor. Şairlere yolculukta, İstanbul'daki çeşitli üniversite ve liselerden seçilen, edebiyat ve şiir meraklısı 100’e yakın öğrenci eşlik ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün organize ettiği ve TCDD ile iş birliği içinde gerçekleştirdiği 'Şiir Hatları Treni' etkinliği, İstanbul'dan Fatih Belediyesi, Ankara'dan ise Altındağ ve Mamak belediyelerinin destekleri ile gerçekleştiriliyor.

Editör: Haber Merkezi