Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam kapanma dönemi sonrasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Birçok kişi, sokağa çıkma yasağının uzayıp uzamayacağını araştırıyor. Bakan Koca, "Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz." ifadelerine yer verdi.Tam kapanma sürecinin ne zaman kalkacağı ise merak konusu oldu.

sokağaçıkma

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK? TAM KAPANMA KALKACAK MI?

26 Nisan'daki kabine toplantısında ilan edilen tam kapanma süreci devam ediyor.

Normal süreç işlerse sokağa çıkma yasaklarının 17 Mayıs'ta kaldırılması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı söyledi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, "Sevdiklerimizle candan ama mesafeli, el öpmeden idrak edeceğimiz üçüncü bayram. Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiğimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz. Doyasıya kucaklaşacağımız bayramların hasretiyle Bayramınızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

sokağaçıkma

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyesi ve Cumhurbaşkanlğı Kabinesi'nin vereceği kararla sokağa çıkma yasaklarının ne zaman kalkacağı belli olacak.

Normalde 2 haftada bir toplanan kabine bu hafata Ramazan Bayramı nedeniyle toplanmadı. Yeni toplantının 17 Mayıs Pazartesi günü yapılması ve tam kapanma döneminin uzatılıp uzatılması kararı alınacak.

Tam kapatmanın ardından, önce okullar ve sınavların açılması gerektiği, ikinci aşamada, tek dükkân olarak tanımlanan kuaför, avukatlık bürosu ve küçük esnaf mekânlarının açılabileceği ifade ediliyor.

Kafe ve restoranların üçüncü aşamada, masa sınırlaması ve dış mekân şartıyla açılmasının daha doğru olacağı belirtiliyor.

Sokağa çıkma yasaklarının 17 Mayıs sonrası kademeli olarak kaldırılması bekleniyor.

17 Mayıs'ta tam kapanma süreci bitse bile hafta sonu ve her akşam 21.00'de başlayıp ertesi sabah 05.00'te biten yasakların devam etmesi bekleniyor.

polis

 

Editör: Haber Merkezi