Memur olma hayali kuran milyonlarca adayın heyecanlı bekleyişi sona erdi. 2019 KPSS sonuçları son dakika haberi olarak açıklandı. 14 Temmuz’da düzenlenen KPSS lisans ve ÖABT sonuçları erişime açıldı. Peki, KPSS lisans ve ÖABT sonuç sorgulama işlemleri nasıl yapılır? İşte bilinmesi gereken detaylar ve KPSS lisans ve ÖABT sonuç sorgulama bağlantısı…

KPSS LİSANS VE ÖABT SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Bir kamu kurumunda memur kadrosunda çalışmak isteyenlerin katılma zorunluluğu olan 2019 KPSS için sonuç sorgulama işlemleri ÖSYM’nin sitesinden yapılıyor. Kolaylıkla yapabileceğiniz KPSS lisans ve ÖABT sonuç sorgulama işlemi sonucunda tercihlerinizin sonucunu öğrenebilirsiniz. Sonuçların açıklanmasından sonra memurluk sürecinde adayların atanma işlemleri başlayacak. 1 milyondan fazla adayın başvurduğu 2019 KPSS sürecinin sonunda pek çok vatandaş yeni bir iş sahibi olacak. Haberimizde 2019 KPSS süreci ile ilgili detayları bir araya getirdik.

KPSS LİSANS VE ÖABT SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

29 Ağustos 2019 Perşembe itibariyle erişime açılan KPSS lisans ve ÖABT sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenilebilecek. Adayların sisteme T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile girmeleri gerekiyor. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olduğu için sınav sonuçları basılı belge haline getirilmeyecek ve adayların adreslerine herhangi bir bilgilendirme materyali ulaşmayacak. Bu nedenle adaylar ÖSYM tarafından kendilerine bir sonuç belgesi gelmesini beklememelidir.

KPSS SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLECEK?

ÖSYM, tarafından yapılan bir açıklama ile“Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.” uyarısında bulunuldu.

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI HAKKINDA

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Editör: Haber Merkezi