Son dakika dolar kuru haberleri ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarıyla hergün farklı bir hareketlilik içine giriyor. Önceki gün dolar kurunda ciddi bir düşüş yaşanmıştı. Bunun üzerinde vatandaşlar, “dolar bugün kaç TL oldu?” ve “dolar piyasasında son durum ne?” tarzında aramalar yapıyor. 24 Ekim sabahında yukarı yönlü harekete geçen dolar, %0,23 oranında değer artışı yaşıyor. Euro da ise değer artışı %0,58 oranında. Peki, Dolar bugün kaç TL oldu? İşte, Son dakika dolar kuru haberleri…

24 EKİM DOLAR VE EURO KURU

DOLAR ALIŞ: 5,7413 TL

DOLAR SATIŞ: 5,7443 TL

EURO ALIŞ: 6,4138 TL

EURO SATIŞ: 6,4164 TL

İş Yatırım'ın, "Para Politikası Kurulu öncesi Merkez’in eli rahat…" başlıklı günlük piyasa bülteninde şu değerlendirme yapıldı:

"Dünya borsalarında temkinli iyimserlik devam ediyor. S&P 500 beklentilerden yüksek gelen karların desteğiyle psikolojik olarak önemli 3,000 direncini yeniden deniyor. Risk iştahının iyileşmesiyle dolar değer kaybederken gelişmekte olan ülke paraları değer kazanıyor.

"Türkiye varlıkları dünya ile arasındaki farkı kapatmaya devam ediyor. ABD ve Rusya’yı Suriye konusunda ikna eden Türkiye’nin jeopolitik risk primi önemli ölçüde geriledi. MSCI Türkiye dün yüzde 3.2 yükselerek açık ara en çok kazandıran gelişmekte olan borsa oldu.

"Türkiye varlıklarının dünya ile arasındaki farkı yenmeye devam etmesini bekliyoruz. MSCI Türkiye Ekim başından beri ABD yaptırım korkusuyla gelişmekte olan borsaların yüzde 10 gerisinde kaldı. Bunun yaklaşık %3’ü Türk lirasının değer kaybetmesinden geliyor.

"Merkez Bankası bugünkü Para Politikası Kurulu toplantısına eli güçlü giriyor. Eylül ayı itibariyle yüzde 10’unun altına gerileyen enflasyon ve ABD yaptırım riskinin kalkmasıyla değer kazanan Türk lirası faiz indirim döngüsünün devam etmesini destekliyor.

"Piyasalar 100 baz puan, İş Yatırım 125 baz puan faiz indirimi öngörüyor. Son iki toplantı tecrübesi ise Merkez Bankası’nın beklentileri aşarak 150 baz puan indirim yapabileceğine işaret ediyor."

 

Editör: Haber Merkezi