Tarık Mengüç 2017 yılında Survivor yarışmasına katılmıştır ve ismini ilk olarak Şakşuka şarkısıyla duyurmuştur. Tarık Mengüç Türk şarkıcı ve söz yazarıdır. Naş Naş, Şak Şuka en bilindik parçalar arasındadır. Kendisini Kanal D'de Şarkılar Bizi Söyler'de görenler Tarık Mengüç kimdir? Tarık Mengüç kaç yaşında, nereli? sorularına cevap arıyorlar.

TARIK MENGÜÇ KİMDİR? NERELİ?

Tarık Mengüç, 17 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’un Kuştepe semtinde doğmuştur. Roman asıllı olan Mengüç, bu kültürünü şarkılarına da yansıtmıştır. Çocukluğundan beri haliyle müzikle iç içe olan Tarık Mengüç gerçek bir roman. Maddi sıkıntılar yüzünden beşinci sınıfa kadar okuyabildi ama sonradan kendini geliştirdi.

tarık mengüç

Tarık Mengüç’ün dedesi 1800 lü yıllarda Selanik’te doğup daha sonra MuğlaFetiye’ye daha sonra da İstanbul'a göç etmişler. Genlerden gelen müzik ruhu ve yetenekle küçük yaşlarda klavye ve ritim çalmaya başladı. Bu arada ailesinden gizli olarak bir kaç ses yarışmalarına katıldı.

Askerlik görevini, İzmir Ege Ordu komutanlığı ve Denizli ordu evinde yaptı. Tarık Mengüç, müzik hayatına önce atılmadan hayatını devam ettirebilmek için; mobilya tasarımcısı ve cilacılık, Seramikçilik, çakmakçılık, düğün salonlarında şarkı söylemek gibi işler de çalıştı.
İlk bestesi “Nazar değmesin” adlı eseridir. 2004 yılında Cennet Mahallesi TV dizisinde konuk oyuncu olarak rol aldı. 21 Ocak 2017 tarihinde Dominik’de Acun Ilıcalı’nın sunumu ile Tv8 ekranlarında yayınlanmaya başlayan Survivor 2017 yarışmasına katıldı.

Tuğrul Şan Müzik Dershanesinde 5 yıl şan dersi alan Mengüç, İbrahim Tatlıses, İbrahim Erkal, Ebru Gündeş, Doğuş, Faruk K gibi isimlere de vokal yaptı.

TARIK MENGÜÇ EVLİ Mİ?

Sevilen şarkıcı Funda Mengüç ile evlidir. Çiftin bu evliliklerinden Baran ve Sevde adında iki çocuğu var. Mengüç, geçtiğimiz yıllarda fenomen yarışma 'Ben Bilmem Eşim Bilir' adlı programa eşi Funda hanım ile konuk olmuş, bilinmeyenlerinden bahsetmişti.

TARIK MENGÜÇ ALBÜMLERİ

2007 Şakşuka
2007 Lakerda
2009 İnadına 35 Derece
2011 Tek Kişilik Orduyum
2015 Sakız
2016 Naş Naş
2017 Paçoz
2018 Tarçın Kokulum
2019 Küresel Isınma
2020 Yılan

 

Editör: Haber Merkezi