Türk sinemasının kült filmleri arasında yer alan Tarkan Altın Madalyon bugün yeniden izleyicisi ile buluşuyor. Yönetmenliğini Mehmet Aslan'ın oturduğu Tarkan Altın Madalyon filminin senaryosunu Sadık Şendil kaleme aldı. Avrupa Hunları'nın başbuğu Attila'nın Avrupa'nın büyük bölümünü fethettiği günlerde Tarkan'ın kahramanlıklarını anlatmaktadır.

TARKAN ALTIN MADALYON NE ZAMAN ÇEKİLDİ, KONUSU NEDİR?

1972 yılında gösterime giren Tarkan Altın Madolyon filmi, Karadeniz'in kuzeyi üzerinden gelen Avrupa Hunları'nın başbuğu Attila'nın Avrupa'nın büyük bölümünü fethettiği günlerde geçmektedir.

Tanrının Kırbacı adıyla tanınan Avrupa Hun İmparatoru Attila akıncılarının önünde Batı Avrupayı istila ediyor, krallıklar deviriyor, ülkeler fethediyordu. Güçlü Hun başbuğunun önünde dize gelip kılıcını teslim edenlerden biri de Batı Vandal kralıydı. Attila ona ülkesini ve tacını bağışlarken kralın genç ve güzel kızı Honoriyayı gördü. İmparatorlukları titreten yüce kahraman bu saf ve masum güzelliğe ilgisiz kalamadı, ona aşık oldu. Attilayı dize getiren bu büyük aşk Honoriya'nın kalbinde de yerini bulmuştu. Hayatlarında bir daha sevemeyecekleri kadar sevdiler.

tarkan

Fakat ayrılmaları gerekiyordu. Çünkü büyük akıncı Attila ülkesine ülkeler katmak için büyük fethine devam etmeli, savaşmalıydı. Attila ayrılırken Honoriyaya bir altın madalyon verdi ve "dünyanın neresinde olursam olayım bana bu madalyonu gönderdiğin anda koşup sana geleceğim" diye and etti. Attila, Honoriyayı babasına emanet ederek ordularının başında sefere çıktı. Hun atlıları zaferden zafere koştular ama Hun hakanının geride bıraktığı Vandal ülkesinde kargaşalar baş gösterdi. Gaddar Doğu Vandal kralı, Honoriya'nın babası ve kendisinin öz kardeşi olan Batı Vandal kralının ülkesini istila etti; kardeşini öldürerek onun tahtına oturdu, kanlı bir saltanat kurdu. Attila nice zaferlerden sonra geriye döndüğünde sevdiği kadının ölüsünü bile bulamadı. Eski Vandal ülkesinin yerinde artık yeni ve düşman bir krallık vardı. Yüce kahraman bu düşmana haddini bildirmek için otağını ülkenin dolaylarına kurmuş savaş hazırlıkları yapıyordu.

Bu sıralarda Attila madalyonu taşıyan bir ulak sayesinde bulduğu Honoriya ve oğluna kavuşamadan Vandal kralının tuzağına düşer. Tarkan yetişip Attila'yı kralın elinden kurtarırken Honoriya ve oğlunun kaçırılmasını engelleyemez. Tarkan'ın amacı bu kez Attila'nın oğlunu ve nişanlısını kurtarmaktır. Karşısında ise çılgın bir kral, maskeli bir kraliçe, gaddar bir vezir ve bir sürü Vandal askeri vardır. Tarkan ve Kurt işe koyulurlar. Bu zorlu görevde onlara Tarkan'ın eski dostu Kulke ile onun cambaz arkadaşları yardım edecektir.

TARKAN ALTIN MADALYON NEREDE ÇEKİLDİ?

Kurgusal bir karakter olan Tarkan üzerine yazılmış Altın Madalyon adlı çizgi romandan uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Mehmet Aslan oturuyor. Hikaye Burak Sezgin tarafından oluşturuldu ve başrolde Tarkan rolü ile Kartal Tibet yer alıyor.

Tarihi dönemlerde yer alan karakterlerin üzerine yazılan öykülerin sinemaya aktarılması ile ortaya çıkan Tarkan serisinin dördüncü filmi ise Tarkan Altın Madalyon Viking Kanı filmidir. Çok sayıda ünlü ismin yer aldığı bu serinin çekimleri ise çeşitli bölgelerde tamamlandı.

TARKAN ALTIN MADALYON OYUNCULARI KİMLER?

Filmin oyuncu kadrosunda ise Tarkan Altın Madalyon filminde; Kartal Tibet (Tarkan), Kamran Usluer ( Attila), Zeki Alasya (Vandal Kralı), Eva Bender (Gosha), Halit Akçatepe (Kulke), Birsen Ayda (Kraliçe), Pakize Suda (Honoriya) gibi isimler yer almaktadır.

 

Editör: Haber Merkezi