Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda AK Parti'nin “Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”nda açıklamalarda bulundu. Enerji sektörüyle ilgili müjdesini açıklayan Erdoğan, "3 yeni kuyuda petrol keşfettik" dedi. Vatandaşlar ise Türkiye'nin nerede ve ne kadar petrol bulduğunu araştırmaya başladı.

TÜRKİYE NE KADAR PETROL BULDU?

cumhurbaşkanıerdoğaneptrol

Ekonomide ciddi bir toparlanma bekliyoruz. karadeniz'de bulduğumuz doğalgazın ardından kara alanındaki çalışmaların sonucunu almaya başladık. Daha önceden petrol yok diye üzerine beton dökülen kuyularda petrol bulduk. 1 ayda 3 kuyuda petrol keşfettik. Günlük üretimimize 6800 varil katkı sağlayacak.

Türkiye petrollerinin 2021 yurtiçi günlük ortalaması 61 bin varilin üzerine çıktı. Doğalgaz için çebeke genişletme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza kapıalrına kadar gelen doğalgaz imkanından yararlanma çağrısı yapıyorum. Doğalgazın vatandaşlarımıza hizmetine sunumu için şebeke genişletme çalışmaları sürüyor."

BAKAN DÖNMEZ'DEN YENİ PETROL KUYUSU AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfimizin ardından, karada da 3 yeni kuyuda petrol keşfedildiğini açıkladı. Bakan Dönmez, "Günlük 6 bin 800 varil üretim yapacağımız keşiflerimiz hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Dönmez, petrol kuyularından ikisinin Diyarbakır'da birinin ise Kırklareli'de olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi