Twitter yeni CEO'su Parag Agrawal kimdir? son günlerde yoğun olarak araştırılıyor. Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'in görevinden istifa ettiğinin duyurulmasının ardından Parag Agrawal adı gündeme geldi. Twitter'ın yeni CEO'su Parag Agrawal hakkında bilgiler belli oldu. Parag Agrawal daha önce AT&T, Microsoft ve Yahoo gibi büyük şirketlerde de görev almış birisi. Peki Parag Agrawal nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu? 

PARAG AGRAWAL KİMDİR, HANGİ ÜLKELİ? 

Parag Agrawal 37 yaşında bir Hindistan göçmeni olarak biliniyor ve Mark Zuckerberg, Elon Musk gibi tanınmış CEO'lardan olmadığı dikkati çekiyor. Agrawal Twitter'a katılmadan önce AT&T, Microsoft ve Yahoo'da araştırma stajı yapmış bir isimdir. CRFA Araştırma analisti Angelo Zino, Agrawal'ın yatırımcılar için "güvenli" bir tercih olduğunu belirtiyor. 

Parag Agrawal kimdir?

Parag Agrawal, Twitter'ın Teknik Strateji, Makine Öğrenimi, Yapay Zeka, Tüketici, Gelir ve Bilim ekiplerinden sorumluydu. Baş teknoloji sorumlusu Parag Agrawa, Twitter CEO'su Jack Dorsey'in istifası sonrası yerine oybirliğiyle atanmıştır.

Parag Agrawal'ın önünde Twitter'la ilgili TikTok ve Instagram rakipleriyle mücadelenin yanı sıra platformda yanlış bilgi ve nefret söylemiyle mücadele görevleri bulunuyor. Twitter, 2023 yılına kadar 315 milyon adet paraya çevrilebilir aktif kullanıcıya ulaşmak istiyor.

Editör: Haber Merkezi