Uzman Erbaşların yaş haddinin 52’den 55’e çıkarılması gerektiğini ifade eden Vahapoğlu, askerliğini yapmamış olan milletvekillerinin durumlarına yönelik ise “Milletvekilinin isteği üzerine milletvekilliği süresi içinde de askerliğini yapılabilmelidir” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan her rütbedeki personelin özlük haklarını iyileştirecek reform mahiyetinde özel bir çalışma yapılması ihtiyacı bulunduğunu belirten Vahapoğlu, “Silahlı Kuvvetlerin kadrolarından idari kararlarla ihraç edilen ve resen emekli olarak isimlendirilen çoğu mağdur edilmiş bir grup bulunmaktadır. Bu kişilerin tek istekleri itibarlarının iade edileceği bir düzenlemenin yapılmasıdır” dedi.

Pençe Kartal-2 Harekâtına değinen Vahapoğlu, “Kar-kış, yağmur çamur demeden en küçük rütbeli personelinden Bakanına kadar ciddi bir mücadele verildiğine şahit olmaktayız. Güvenlik personeli en önemli desteği siyasi kararlılıktan almaktadır. Bugün bu destek vardır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz de dün olduğu gibi bugün de yarında kahraman güvenlik güçlerimizin yanındayız, onlarla beraberiz” dedi.

PKK’nın kampların ele geçirilen mühimmatlara da ayrıca değinen Vahapoğlu, “Operasyonda ABD ve Rus menşeli anti tank savar roket atar, Rus ve Çin menşeli ağır makineli tüfek, Rus menşeli kalaşnikof silah, keskin nişancı silahı, ABD menşeli M16 A2 Karabina 727 model piyade tüfeği, Stinger hava savunma füzesi, termal gece görüş dürbünü, gece görüş gözlüğü, gündüz görüş el dürbünü gibi malzeme ele geçmiştir. Bu bilgileri şunun için veriyorum. Tek tük bulunma, çalınma vs hariç hiçbir bir silah, üretici ülkenin izni olmadan bir başka ülkeye gidemez. Silah kaçakçılığının tamamı üretici ülkenin izni ve/veya dahli ile yapılır. Öyleyse burada saydıklarımızın dışında silah üreten AB ülkelerinin, Rusya’nın, Çin’in, Kanada’nın, Güney Afrika ülkelerinin silah ve mühimmatı PKK üzerinde çıkıyorsa bunun adı konulmalıdır. Bu bir vekalet savaşının somutlaşmış halidir. PKK’nın üzerinde ele geçen her silahın üreticisi olan ülke onu Türkiye’ye karşı kullanıyor demektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi