Microsoft 6 yılın ardından Windows 10'a resmen veda ediyor. Geçtiğimiz aylarda Windows 11 işletim sisteminin tanıtımını yapan Microsoft yeni sisteme geçişi başlattı. Windows 10 lisansına sahip olan kullanıcılar için ve Windows 11 önceden yüklenmiş yeni cihazlar için Windows 11 yükseltme dönemi başlıyor. Peki Windows 11 nasıl ücretsiz yüklenir? Windows 11 nasıl ücretsiz indirilir? İşte detaylar...

WİNDOWS 11 ÜCRETSİZ NASIL YÜKLENİR?

Windows'un yeni işletim sistemi Windows 11 bir önceki sürüm olan Windows 10 lisansına sahip olanlar için tamamen ücretsiz. Yeni işletim sistemi Windows 11 şu an yeni nesil cihazlara gönderildi, uyumlu tüm cihazlara gönderilmesi ise 2022 yılı ortalarına kadar sürmesi bekleniyor.

Windows 11 güncellemesi şu şekilde yapılabiliyor: 

* Bilgisayarınızdan “BAŞLAT”a tıklayınız.

* “Ayarlar”a giriş yapın.

* “Güncelleştirme ve Güvenlik” seçeneğini tıklayınız.

* Sol tarafta yer alan menüde bulunan “Windows Update” menüsüne giriş yapınız.

* Bilgisayarınız destekliyorsa, önünüzdeki ekranda Windows 11’in indirilebileceğini göreceksiniz.

Sisteminiz desteklemiyorsa, “Bu bilgisayar şu anda Windows 11 için olan tüm sistem gereksinimlerini karşılamıyor.” şeklinde bir uyarı çıkabilir.

* İndirme işlemini gerçekleştirmenin ardından Windows güncellemesi yapar şekilde belirtilenleri takip edin ve yüklemeyi tamamlayın.

windows 11 indir

WİNDOWS 10 KULLANANLAR WİNDOWS 11 UYGUNUĞUNU NASIL TEST EDECEK?

Bugün Windows 10 kullanıyorsanız, PC Health Check uygulamasını kullanarak cihazınızın yükseltmeye uygun olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

WİNDOWS 11 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ NELER?

İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)

Bellek: 4 GB RAM

Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama cihazı

Grafik kartı: DirectX 12 uyumlu grafikler / WDDM 2.x

Ekran: 9 inçten büyük, HD Çözünürlük (720p)

İnternet bağlantısı: Windows 11 Home kurulumu için Microsoft hesabı ve internet bağlantısı gereklidir.

WİNDOWS 11’İN WİNDOWS 10’DAN FARKI NEDİR?

Windows 11, Windows 10'un tüm gücünü ve güvenliğini yepyeni bir tasarım ve yenilenmiş bir görünümle sunar. Windows 10’dan farkı ram bazından daha hızlı olması ve Ayrıca tüm yeni araçlar, sesler ve uygulamalarla birlikte gelir. Her detay düşünülmüştür. Hepsi, PC'nizde size yepyeni bir deneyim sunmak için bir araya geliyor.

Editör: Haber Merkezi