Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? milyonlarca emekli bu soruya cevap arıyorlar. Ramazan ve Kurban Bayram'larında 1100 TL'lik ikramiye ödemesi alan emeklilerin gözü kulağı yılbaşı ikramiyesinde. Yılbaşında milyonlarca emekli ikramiye var mı, verilecek mi? diye araştırmalarını sürdürüyor. İşte emekli yılbaşı ikramiyesi hakkında detaylar...

YILBAŞINDA EMEKLİYE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Bilindiği üzere yılda iki kez olmak üzere milyonlarca emekliye devlet tarafından 1100 TL bayram ikramiyesi veriliyor. Emeklilere 2022 yılında yine bayramlarda iki kez 1100'er TL ikramiye ödenecek. Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına 1100'er TL ikramiye yatırılacak. Yılbaşında emekli ikramiyesinin verileceğine dair resmi bir açıklama bulunmuyor.

Yılbaşı ikramiye emekli

YILBAŞI İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz yıl meclis onayından sonra 2021 yılında geçerli olan 1100 TL'lik yılbaşı ikramiyesi verilmişti. Yeni yılda kararı onaylandıktan ve resmi gazetede yayınlandıktan sonra belirlenen zamlı rakamın emekli olan kişilerin banka hesaplarına yatacağı bekleniyor.

2022 EMEKLİ İKRAMİYESİ

2022 yılında Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs; Kurban Bayramı ise 9-12 Temmuz tarihlerinde idrak edilecek. 1100 TL emekli bayram ikramiyeleri ise bayramdan birkaç gün önce yine hesaplarda olacak.

YILBAŞI İKRAMİYESİ KİMLER, NASIL ALABİLECEK?

Emekli maaşı alan kişiler kararın onaylanması sonrasında hiçbir şekilde başvuru yapmasına gerek olmadan yılbaşı olmadan ödeme alabilecek.

Editör: Haber Merkezi