Temel İhtiyaç Desteği kredisine başvuru yapabilmek için başvuru yapan kişinin hane halkı gelirinin 5 bin TL’nin altında olması gerekiyor. Bununla birlikte, 5 bin, 7 bin 500 ve 10 bin TL olarak kullanılabilen Ziraat Bankası Halkbank ve Vakıfbank temel ihtiyaç desteği kredileri 12 ay geri ödemesiz ve 36 aya kadar vade seçenekleri sunuyor. Başvuru yapan yüzbinlerce kişinin aklında ise şu günlerde Ziraat Bankası Halkbank ve Vakıfbank kredi sonuçları ne zaman açıklanacağı sorusu var…

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ 

Tüm dünyayı etkisi altına alana yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hem sosyal hem de ekonomik anlamda pek çok olumsuz etkilere neden olurken, kamu bankalarının ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hizmete sunduğu "Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi" yoğun ilgi görüyor.

Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri doğrultusunda hazırlanan krediler uygun faiz oranı ve ertelemeli geri ödeme imkanlarıyla vatandaşlar tarafından “ilaç gibi geldi” şeklinde yorumlanıyor.

3 kamu bankası Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından hane halkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan vatandaşlar için verilmeye başlanan krediler, temel ihtiyaçların karşılanmasını amaçlıyor.

Bu kapsamda, dar gelirli vatandaşlar Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’tan başvuruları olumlu değerlendirildiği takdirde, 6 ay geri ödemesiz, 10 bin liraya kadar 36 ay vadeli kredi alabiliyorlar.

Kamu bankaları tarafından sağlanan temel ihtiyaç kredi başvuruları internet üzerinden yapılabilirken, değerlendirme sonucunda olumlu geri dönüş alan vatandaşlar, şubeye gitme gereği olmadan ATM’lerden veya internet bankacılığı aracılığıyla kredilerini kullanabiliyorlar.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

10 bin TL, 6 ay ödemesiz 36 ay temel ihtiyaç kredisi şeklinde tahsis edilen devlet destekli olarak sağlanacak. Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank üzerinden yapılacak olan 10 bin TL temel ihtiyaç destek kredisi başvurusu internet üzerinden online olarak gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN BELLİ OLUR? 

10 bin TL bireysel destek kredisi için başvuru sonuçları, değerlendirmenin tamamlanmasının ardından başvuruda bulunan kişilere kısa mesaj olarak gönderiliyor.

Yüzbinlerce kişinin başvurduğu bireysel temel destek kredilerinin sonuçlarının ne zaman belli olacağı da diğer bir merak konusu. Kredi için başvuru yapan kişinin eğer kredi başvurusu yaptığı bankada herhangi bir hesabı varsa, değerlendirme durumu mobil uygulama ve internet sitesi üzerinden takip edilebiliyor.

KREDİ GERİ ÖDEME PLANI 

Kredi Tutarı (TL) Toplam Vade Ödemesiz Dönem Taksit Tutarı (TL) (Sonraki 30 ay boyunca)

10.000 36 ay 6 ay 376

7.500 36 ay 6 ay 282

5.000 36 ay 6 ay 188

Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi

Editör: Haber Merkezi