Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Jose Mourinho gerçek lider!

Jose Mourinho gerçek lider!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Jose Mourinho, 20 yıl önce futbolda bilimsel olarak kabul görmüş teknik direktörün takıma %25’lik katkı yapma oranını %51’e çıkartan hocadır. Onun için özel adam oldu.

Onu özel kılan en temel yanı iletişim dehası olması. İmza törenindeki “Fenerbahçe forması “Derim-kemiğimdir” sözü istisnasız bütün Avrupa basınında başlıktı.

Taktik, saha yönetimi başta olmak üzere hocalığına laf edilmez zaten. Fenerbahçe’ye yeni bir meydan okuma için gelmesi önemli.

Ve o gerçek bir lider. İsmail Kartal güzel insandı ama hiçbir zaman gerçek lider olamadı. Fenerbahçe için en eksik halka Mourinho ile tamamlandı.

Çok fazla macera aramadan, kurulu düzeni iyi yönetip, üstüne farkını koyduğunda gerçek şampiyonluk da kaçınılmaz olur.

YILDIRIM SÜRPRİZ YAPAR MI?

Hafta sonu Fenerbahçe tarihinin en ilginç kongrelerinden birisini yaşayacak. 40 bin katılım beklense de sayı Mourinho imzası sonrası düşebilir.

“Ali Koç’a hayırlı olsun” duygusuna sahip çok üye olabilir. Ama günlerdir limitleri olmayan, tonu ağır, ölçüsü kaçmış bir sözlü kavga var. Bu genel kurul seçimden çok, hesaplaşma genel kuruluna dönüştü.

Bu tarz durumlarda yapılacak konuşmalar üyeleri etkiler. Camiaya Mourinho’yu getiren başkan olmak yetecek mi? Yoksa daha ötesi gerekiyor mu?

Bakalım Aziz Yıldırım, şapkadan tavşan çıkartacak mı? Hepsini Pazar günü göreceğiz

HOLLANDALI HOCA FOBİSİ!

Beşiktaş yönetimi teknik direktörlük için Hollandalı Giovanni van Bronckhorst’ta karar kıldı. Futbolculuk kariyeri, 9 yıllık teknik direktörlük kariyerinin çok çok ötesinde bir isim.

Hırsı, inadı, savaşçılığı ve başarıya odaklı oluşuyla Beşiktaş’ın genlerine uygun. 4 yıl çalıştığı Feyenoord’a, Ajax ve PSV rekabetini kazandırıp, 1 şampiyonluk yaşadı. Çin macerası sonrası Glasgow Rangers’ın başında, Celtic’le 1.5 sezon yarıştı ama başarılı olamadı. 4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemlerini benimser. Bu yönüyle de Beşiktaş’a uygun.

Ancak bir de Türkiye için istatistiksel bir Hollandalı gerçeği var. Hiddink (A Milli Takım-Fenerbahçe), Dick Advocaat, Phillip Cocu, Erwin Koeman (Fenerbahçe), Frank Rijkaard ve Jan Olde Riekerink (Galatasaray) hiç başarılı olamadı.

Ama Beşiktaş’ta hiç Hollandalı çalışmadı. van Bronckhorst bir ilki başaracak mı?

BÜYÜKLERİN YABANCI SORUNU

TFF, 11 Ocak 2024’te yıllık yabancı uygulamasını belirlemiş, kamuoyuna bunu deklere etmişti. Plana göre; 2024-2025’ten itibaren 3 yıl 12 yabancı, 2 yıl da 11 yabancı uygulaması olacak. Yani 14’ten 12’ye düşüş söz konusu. Fenerbahçe 18, Beşiktaş 17, Galatasaray 15, Trabzonspor 12 sözleşmeli yabancı oyuncuya sahip. 4 takım da muhtemelen ortalama 4-5 yabancı alır. Bu durumda karar değişse, sayı düşmese bile ciddi bir sorun var demektir. Çözüm bakalım nasıl olacak? Paralar yine çöpe mi, başka formül bulunur mu?

Cevabı süreç verecek…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *