23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram

Milli servet Arda Güler

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Milli servet Arda Güler

Hiç düşündünüz mü, milli gururumuz Arda Güler, 15 yıl daha üst seviyede futbol oynasa bu ne anlama gelir? 

EURO 2024 hariç 4 Dünya Kupası, 4 Avrupa Şampiyonası daha demek. 

Futbolun ve hayatın doğal akışında Arda, 35 yaşında, yani 2040 yılında emekli olsa tam 8 turnuva görebilir. Hadi 33 deseniz, 7 turnuva. 

Ve bunlardan birisi de İtalya ile ortak ev sahipliği yapacağımız EURO 2032… 

Arda Güler’in etrafında bir kaç nesilden takımlar kurup en uç hayallerinize ulaşabilirsiniz. 

Özellikle Real Madrid tedrisatından geçmesi, 18 yaşında dünya yıldızları ile oynaması ve antrenman yapması, asla kaybolmayacak bir yetenek olarak duruşu, bizlere çok umut vadediyor. 

Arda zaten saf yetenek değil aynı zamanda herkes ve her kesimin çılgınca sevdiği örnek karakter. Genç yaşında küçük çocuklara özgüveni, cesareti ve başarma inancını aşılayan simge isim, bir ilham perisi. 

En önemlisi, belki 10 yıl sonra aynı sahalarda oynayacağı çocuklara futbolu sevdirmesi. 

Yani Arda Güler şu an elimizdeki en değerli milli servet. Ve ona sadece turnuvalardaki futboluyla bakmayalım. Şu an dünyada tanınan en genç Türk o. 

Ve o Türk, Türkiye Yüzyılının yüzü olmalı, turizm elçimiz ilan edilmeli, İspanya ve olimpiyat elçimiz seçilmeli, ne kadar milli alan varsa futbolunun sekteye uğratılmaması kaydıyla Arda Güler kullanılmalı. 

Ve yeni Arda Güler’ler yetiştirme işi, sadece ailelerin, çocuğun futbol sevgisine bırakılmamalı… 

HASRET BİTSİN 

Yeni sezonda ülkemizi İsviçre Sistemi ile oynanacak Avrupa Kupaları’nda temsil edecek 5 takımımızdan 3’ünün ilk rakipleri belli oldu. Aslında bu turlardan başlamak Türkiye’ye yakışmıyor. Ama son 2 sezonda toparlama dönemine girdik. UEFA Ülkeler klasmanına yeni dönemde 9. sıradan başlıyoruz. 

Bu sezon her zamankinden daha önemli. Artık önümüze bakmalıyız. Bir üstümüzdeki 8. Belçika ile 8.800 puan fark var. Bu 12-13 galibiyete bedel. Sonraki yıllar için farkı kapatmalıyız. Peşimizdeki 10. Çekya 0.050 puan geride. 9. sırayı korumak, sonraki yıllar ilk 7’ye girmek için de Şampiyonlar Ligi’nde çift takımla katılmamız şart. 

Fenerbahçe, Jose Mourinho rüzgarı ile bunu başarabilir. Galatasaray sadece Play-Off oynayacak ve şansı zaten yüksek. 2 takımla en son 2007- 2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde yer aldık. Koca 16 yıl geçti. Artık tam zamanı. Ve Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir de mutlaka gruplara kalmalı, turlar atlamalı. Yoksa Temmuz ayı elemelerinden asla kurtulamayız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *