Daha yaratıcı olmak gerek
Daha 5. haftada hakem kararları masaya yatırılmaya başlandı. Dünkü maçta iki kritik karar, VAR ile geldi. İzlediğimiz kadarıyla iki karar da doğru diyebiliriz. Golden önce dirsek, diğeri yaralamaya yönelik taban. Dikkatimizi çeken böylesine önemli bir maça verilen acemi (!) orta hakemin iki pozisyonu da atlaması ve düdük çalmaması. Yoksa VAR’ın kararları tartışılmaz.
Sonrasında eksik kalan ve sinirleri gerilen Trabzonspor sahasına çekildi, Fenerbahçe Karadeniz ekibinin üzerine yüklendi. Mükemmel mi oynadı, sarı lacivertli takım, hayır! 11’e 11 oynansa işi zordu. Bir kere o usta ayaklar düzgün bir şut atamadılar. Kenar ortalarında da etkili olamadılar. Szymanski’nin takibi sonucu En-Nesyri’nin golüyle ilk yarıyı önde kapattılar o kadar.
İkinci yarıda o beklenen şutlar ve pozisyonlar arka arkaya geldi, Fenerbahçe’de. Szymanski, En-Nesyri, Brown denedi, ya direğe takıldı sarı lacivertli futbolcular, ya da Onana’ya. Etkili pres, Trabzonspor’u sahasına hapsetti.
Hapsetti de, bir türlü tribünleri rahatlatacak gol gelmedi. Hatta son anlarda kalesinde tehlike de yaşadı, sarı lacivertliler. Eksik kalan ve iyi savunma yapan takımlara karşı çözümü bulmak Tedesco’ya düşüyor. Tabi futbolcuların da daha yaratıcı olmaları gerekiyor. Trabzonspor iyi mücadele etti. Yaklaşık 80 dakika deplasmanda eksik oynamak her babayiğidin harcı değil. Başta da yazdığımız gibi 11’e 11 skor daha değişik olurdu.