Saman alevi gibi oyun
Yine ilk yarım saate çok hızlı girdi Fenerbahçe. VAR’dan gelen penaltı ile de öne geçti. Ama 30. dakikada yine aynı hastalık baş gösterdi, Fenerbahçe durdu, bocaladı. Fırsatı değerlendirmek isteyen mütevazi kadrolu Karagümrük gol aradı ama bir türlü bulamadı. Sonra yeniden usta isimler çıktı sahneye, sarı lacivertlilerde. Kerem-Asensio iş birliği skoru bir anda 2-0’a getirdi. Asensio, Kerem, Nene ve İsmail takımın en iyileriydi.
Özellikle Asensio her geçen gün oyuna ağırlığını koyuyor. İlk yarıda dikkatimizi çeken, sakatlığı geçtiği söylendiği halde Duran’ın kadroda
yer almamasıydı. Belli ki, bu isimle de yola devam edilmeyecek.
İkinci yarıda Fatih Karagümrük’te futbolcular, ne hocanın maç öncesi “erken teslim” demecini, ne de Başkan Hurma’nın hakemin kararlarını beğenmeyip stadı terk edişini umursamadılar, canla başla mücadele ettiler, mükemmel bir gol buldular, Fofana ile de mutlak pozisyonu değerlendiremediler. Üstelik bir topları direkten döndü, attıkları beraberlik golü de ofsayta takıldı.
Fenerbahçe’ye gelince. “Saman alevi” gibi oynadıkları oyun ile her maçta şans yüzüne gülmez, sarı lacivertlilerin. Dün direkler ve kaleci Tarık’ın üç önemli kurtarışı olmasa, skor çok farklı olurdu.
Teknik Direktör Tedesco umut dağıtıyor, şans istiyor, takımı düzelteceğini söylüyor ama tribünler ve yönetim gelecek adına ışık vermeyen bu futbola daha ne kadar dayanır o meçhul.