Tatilden çıkıp Yukatel Denizlispor’u yenen Beşiktaş, aynı hızla Yeni Malatyaspor’u da yenmek hedefiyle çıktı sahaya. Georges NKoudou’dan emaneti sahibi Rachid Ghezzal’e Teknik Direktör Sergen Yalçın, orta sahada Adem Ljajic tekniği yerine, savunması biraz daha önde Necip Uysal’ı tercih etti. Bu ikinci tercih Siyah Beyazlıların orta sahasını ve oyununu olumsuz etkiledi. Bilindik, baskı kuran, hücum oynayan takım kayboldu. Sahadaki, sanki haftalardır soluk almadan maç yapmış, yorgun ayaklardan oluşan bir oyuncu grubuydu. Temposu da yoktu. İsteği de…

Yeni Malatyaspor yeni teknik direktörü gelene kadar alabildiğini almak için oynuyordu. İlk yarıda biraz daha istekli göründü. Rakibinden fazla şut attı. İsabet ettirdi. Ama onlar da ruh olarak eksikti.

Sergen hoca ikinci yarıda takımın ruhunu geri vermeye karar verdi. Bernard Mehsah’ın oyuna girmesi, rakip alana hücum edecek isim sayısının artması, psikoloji de düzeltti, futbolu da…

Ve Beşiktaş rakibine topu unutturdu. Baskı kurdu. Ceza alanı civarındaki her zamanki etkili paslaşması, Hutchinson’un ayağına kadar giden, usta işi vuruşla sonlanan gole dönüştü.

Sonrasında tempoyu kendi isteğine göre uygulamaya başladı Siyah Beyazlılar, ev sahibinin zaman zaman öne çıkmasına aldırmadan. Oyunun hakimi oldu. Yönendircisi ve karar vericisi oldu Beklediği ikinci golü atamayınca, biraz savunma telaşı başladı. Ev sahibinin atakları az ama heyecan verici oldu. Beşiktaş belki de çok daha rahat olacağını düşündüğü bir maçta, özellikle kaçırdıkları ve kalesinde gördükleriyle sıkıntılı bir oyun sonu yaşadı. Yine de alınan üç puan takımı oyun olarak değilse de, puan olarak yarışta tuttu.