Bu ülkeyi seviyoruz, barışta savaşta, yoklukta varlıkta birlikteyiz…

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizin yaşadığı ekonomik ve sağlıkla ilgili problemlerinin farkındayız, çıkış için herşeyi yapmanın derdindeyiz.

Pandemi döneminde kahraman sağlık çalışanlarımızın, polislerimizin, öğretmenlerimizin gösterdiği fedakârlığın maddî karşılığı olamaz…

Ama Cumhur ittifakının destekçisi bir Türk milliyetçisi olarak, kamu çalışanlarımızın mağdur edildiğine inanıyoruz…

Özellikle 1,5 yıldır çocuklarımızın okuldan uzak olması, öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntılar, “yattıkları yerden maaş alıyorlar” arsızlıkları ve verilen sözlerin gecikmesi motivasyonu bozmaktadır.

Bir de Malûm-Sen’in umursamaz açıklamaları, liyakatsiz atamalar, istifa edenlere baskılar işin tuzu biberidir…

Bunca sıkıntı içinde malum sendikanın genel başkanı, “Sözleşme masasında oturma düzeni ve diğer sendikaların bulunması”nın toplu sözleşme kanununda tadil edilmesiyle uğraşıyor!

*

Çalışma Bakanlığının Eylül-2020 sayılarına göre Türkiye’de 1 milyon 732 bin 623 sendikalı memur bulunuyor. Kamuda ise 2 milyon memur var oysa…

Kamuda en çok üye Memur-Sen’de… İkinci büyük konfederasyon Türkiye Kamu-Sen…

Bu yıl kamuda çalışanların 2 yıllığına toplu sözleşme görüşmeleri Ağustos’ta…

Yetkili Konfederasyon olarak Memur-Sen’in Hükümetle yaptığı görüşmeler fare doğurmuş ve zammı Hakem Kurulu 2020 için 4+4, 2021 için 3+3 olarak belirlemişti…

Lâkin 2021’in ilk dört ayında enflasyon yüzde 5,45 olurken, yıllık yüzde 17,14 olarak belirlendi. Yani kamu görevlileri ve emeklilere 2021’in ilk altı ayı için verilen artış yüzde 3 iken daha ilk dört ayda yüzde 5,45 enflasyon, maaşları yüzde 2,45 eritti.

Ortalama memur maaşı 4 bin 800 lira civarında… TÜİK’e göre, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 8 bin 364 lira imiş!

*

MEB, bu yıl 20 bin öğretmen atayacak… Son bir yılda emekli olan öğretmen sayısı ise 40 bine yakın… 20 bin sayısı devede kulak!

Eğitim sistemindeki sıkıntının biri de “ücretli öğretmenlik”… Üstelik, ülkemizde 109 bin 606 norm kadro açığı varken yaklaşık 69 bin ücretli öğretmen var.

Binlerce yeni mezun öğretmen atama beklemektedir. Kadrolusu ayrı, sözleşmelisi ayrı, ücretlisi ayrı, bu MEB’te başlıca bir meseledir. Atamalar, terfiler başka dert…

Yardımcı Hizmetler meselesi çözülememiştir.

Uzun zamandır dillere pelesenk olmuş konulardan biri de “3600 ek gösterge”… Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dört meslek grubu, öğretmenler, hemşireler, polisler, din görevlileri ek gösterge oranları 3600’e çıkarılacak” demişti, henüz bir adım atılamadı.

Bugünlerde emeklilere verilen 1.100 lira bayram ikramiyesi bütün kamu çalışanlarına verilebilmeliydi.

Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kamu çalışanları müjde beklemektedir.

4B’liler merakla kadro haberi beklerken, kamuya alımda “mülakat”ın kaldırılması gerektiği açıktır. Sarı sendika ve iktidara yuvalanmış kriptoların oyunu böylece bozulmalıdır.

Türkiye Kamu-Sen ve güçlü sendikaları Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Türk Büro-Sen’in gayretli ve hem ülke gerçekleri hem de çalışanın gerçeklerini dikkatle gözden geçirerek dile getirdiği istekleri, kamuda çalışanların istekleridir.

TBMM’de MHP’nin bunların bir kısmını halledecek kanun teklifleri sıra beklemektedir.

AKP-MHP ittifakı, artık kamu çalışanlarına, pandemide ter döken sağlık, eğitim, polis mensuplarına biraz nefes aldırmalı, maddî desteğiyle moral motivasyon sağlamalıdır.

Yoksa, haksız rekabet ürünü sarı sendikanın insafına kaldıkça daha çok adaletsiz ücrete, liyakatsiz atama ve mobinge maruz kalan bir ortamda “çalışma barış ve huzuru” tek taraflı fedakârlıkla nereye kadar gider?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin mutabakatıyla müjde bekliyor çalışanlar…