Siyasette ve medyada ölçüyü kaçıran çift
Ümit Özlale, Yeni Parti milletvekili…
Serap Belovacıklı, Sözcü TV sunucusu…
Bu iki isim karı koca… Yaklaşık iki yıl önce evlendiler. Allah mesut ve bahtiyar etsin…
Biri siyasette, diğeri medyada… Her ikisi de bugünlerde yaptıkları, konuştukları ve yazdıklarıyla gündemde…
Yeni Parti milletvekili Ümit Özlale, “fon krizi/fon vurgunu” kapsamında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın babası Hasan Özdemir hakkında 830 milyon liralık işlem yapıldığı iddiasında bulundu. Ancak bu iddianın isim benzerliğinden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Oysa Ümit Özlale’nin kendisi de daha önce, başka bir Ümit Özlale’nin fon işlemleri nedeniyle isim benzerliğine dayanan asılsız bir iddianın hedefi olmuş ve iddiayı gündeme getiren hesap özür dilemişti.
Serap Belovacıklı da bu durum karşısında eşi Ümit Özlale’ye sahip çıkarak şu tepkiyi göstermişti:
“Haydi bakalım!
El mi yaman, bey mi yaman!
Sizden korkan sizin gibi olsun!
Böyle tehditlerden korkacak olsak gelen tekliflere ‘evet’ der, iktidara yanaşır, yolumuza bakardık.
Tekrar söylüyorum:
İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZ KERE ŞEREFSİZDİR!!!!”
Elbette eşine sahip çıkmasında bir sıkıntı yok. Sıkıntı şu: İsim benzerliği nedeniyle kendisi de mağdur olmuş birisi, nasıl olur da araştırmadan, soruşturmadan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın babası Hasan Özdemir’i hedef alır?
Yeni Parti milletvekili Ümit Özlale, özür dilemek yerine şu açıklamayı yaparak ortaya attığı iddianın arkasında durdu:
“Sayın Özdemir Göktaş ile ilgili bir mağduriyet kampanyası başladığını görmek şaşırtmadı. Kimse kusura bakmasın ama aileleriyle beraber 2 milyon vatandaşın mağdur edildiği bir fon vurgununda Sayın Bakana sorduğumuz soruların yaşattığı mağduriyet kocaman bir hiç kalır. Bizden özür mü bekliyorsunuz, o zaman ilk önce gerçekten mağdur ettiğiniz hak sahiplerinden, sonra da yıllardır hak mahrumiyeti yaşattığınız, zulmettiğiniz arkadaşlarımızdan özür dileyin.”
Başkası kendilerine yapınca “İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZ KERE ŞEREFSİZDİR!!!!” naraları, kendileri başkasına yapınca “Mağdur pozlarına girmeyin” pişkinliği…
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel ise bu durumda rezil bir tutum sergilendiğinin farkına varmış olacak ki Ümit Özlale’nin yapmadığını yaptı ve şu sözlerle özür diledi:
“Mahinur Hanım, senin baban incindi, ellerinden öperim. Amcamdan ben özür dilerim.”
Yeni Parti milletvekili Ümit Özlale siyasette bu çiğliği gösterirken, Sözcü TV sunucusu olan eşi Serap Belovacıklı ise kin ve nefret dolu bir trol gibi televizyon ekranlarından yorumlar yapıyor, sosyal medyada vatandaşlara hakaret ediyor.
Bir vatandaş, Serap Belovacıklı’ya “İspatlamayan şerefsiz kere şerefsizdir” paylaşımını hatırlatıp “Sözünde misin?” diye sorduğunda verdiği cevaba bakar mısınız?
“Aç köpek gibi sürünmeye devam edin hepiniz. Bunlar size az bile yapıyor. Geberin açlıktan hepinizin parasıyla sefa sürsünler. Sığır sürüsü.”
Kendileri iftiraya uğrayınca ortalığı “şerefsizler” diye yıkıyorlar. Ama kendileri başkalarına iftira atınca ve bu durum birileri tarafından hatırlatılınca cinnet geçiriyorlar.
Cumhur İttifakı’na duydukları kin ve nefret yüzünden gözleri hiçbir şey görmüyor. Siz hiç iktidar ya da muhalefet medyasında sunuculuk yapıp da bu dili kullanan birini gördünüz mü?
İktidara “fon vurgunu” üzerinden histeri nöbeti geçirircesine saldıran, CHP’li belediyelerdeki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları karşısında ise tek kelime edemeyen Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı çiftinin konuştuklarına ve yazdıklarına bakıldığında, siyasete ve medyaya yük oldukları çok net gözükmektedir.
Biri desteksiz iddiaları yüzünden Yeni Parti’ye bol bol özür dilettirir, diğeri de bence Sözcü Tv’nin kapatılmasının yolunu açar. Ortaya çıkan şu manzara başka bir sonuca gidiyor mu?