Kritik maç kritik maçlar öncesinde seçeneği az olan Sergen Yalçın, elindekilerden öyle bir takım yaptı ki… Önce son şampiyonu, ardından yaptığı transferlerle ligin ‘peşin’ şampiyonunu deplasmanda yendi. Kasımpaşa maçında alınacak galibiyet, iki maçı çok daha anlamlı kılacaktı.

Hastaların, sakatların dönüşü ile seçenekleri artan Sergen Hoca, ilk dokunuşu iki maçta 5 gol gören savunmaya yaptı. İki maçın en savaşçı isimlerinden Necip’i kenara alıp, emaneti Welinton’a teslim etti. Genç Rıdvan’ın ‘yapışkan savunma’ oyunundan yararlanmak için NSakala’yı kenarda tuttu. Josef Souza’nın yokluğunda hücum tarafı biraz da güçlü Dorukhan’ı ortaya sürdü. Direksiyonda Ghezzal, geçiş bağlantılarında Mehsah ve Atiba vardı.

Geçen sezon ayağa kaldırdığı takımın başına dönmek için iki teknik direktörün gitmesini bekleyen Fuat Çapa, savunmayı sağlam tutup, üç tehlikeli forveti öne koydu. Ev sahibinin hızlı başladığı maç, ağırlıklı olarak Kasımpaşa yarı sahasında sürdü. Her iki takımın birer ‘ah’ çektiği ilk yarının uzatma dakikalarında, konuk takımı dengesiz yakalayan Beşiktaş cezayı Mensah ile kesti.

İkinci yarıya gol isteğiyle çıkan Kasımpaşa, on kişi kalınca, Siyah Beyazlılar oyunun sahibi oldu. Kendi istediği gibi oynadı, pozisyon üretti, goller buldu.

Ve ön koşullara bakıldığında kaybetse, kimsenin, ‘neden kaybettin?’ demeyeceği üçüncü maçı da kazanan Beşiktaş, üst sıralara doğru çok güçlü bir mesaj gönderdi.