Lig üçüncülüğü hayali kuran Beşiktaş, evinde kaybettiğini deplasmandan almayı hedefleyen ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırladı. Savunmasındaki önemli kaybına karşın, gol konusunda etkili Burak Yılmaz’a kavuşan Siyah Beyazlılar, maça tutuk başladı.

Fenerbahçe, pandemi sezonun son derbisine uzun bir aradan sonra iki orijinal stoperle Luiz Gustavo’dan yoksun çıktı. Durum böyle olunca, son yarım saat kurtarıcısı Emre Belözoğlu ile maça başladı. Süper Ligin ilk on birde sahaya çıkan en yaşlı oyuncusu özelliğini ele geçiren kaptan işi maçın sonuna bırakmadan bitirmek için hırsla oynadı. Orta sahada yönettiği baskı ile Sarı Lacivertliler üstünlük kurdular. Savunmada özellikle genç kalecisi Ersin Destanoğlu ile direnen Beşiktaş, ani ataklarla pozisyon üretmeye çalıştı.

Emre Belözoğlu’nun tatlı-sert darbelerine ses çıkartmayan Halil Umut Meler, Vedat Muriqi’nin, Domagoj Vida’ya yaptığı hareketi sarı kartla geçiştirmek istedi. Ancak, VAR’ın gösterdiği gerçekle Fenerbahçe on kişi kalınca, oyun dengesi değişti. On kişi kalan konuk takım baskıdan, daha kontrollü ancak etkili oynarken, ev sahibi bir kişi fazlanın avantajı ile etkisiz de olsa yüklendi.

İkinci yarıya fazlalığın avantajı ile baskıyla başlayan Beşiktaş, sıcak havanın nemi de kullanarak, işi bitirmek istedi. Bu isteğine de çabuk ulaştı. Birbiri ardına gelen goller Siyah Beyazlıları rahatlattı, puanları hanesine yazdırdı.

Sonuçta, ilk yarıda rakip kaleyi şut yağmuruna tutan Fenerbahçe, Ersin Destanoğlu’nu geçemeyince, maçtan boynu bükük ayrıldı.